Pages - Menu

15 Apr 2014

ထိုင္းခ်ဥ္စပ္ပာင္းရည္.။(Hot and Sour Soup)

 ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....

၁။ ၾကက္သား(သို.)ပုစြန္(သို.)ပင္လယ္စာ
၂။ စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္။
၃။ ၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး.(ေလးစိတ္ခြဲ)
၄။ စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊ခ်င္း(ပါးပါးလွီး)
၅။ ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္းမိွဳ။
၆။ ရွမ္းနံနံ ၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္..။
၇။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင္ေၿပာေပးသြားမယ္ဗ်ာ..။

ပထမဆုံးမိမိအသုံးၿပဳလိုေသာအသားကို.ေဆးေၾကာသန္.စင္ၿပီးမိိမိလိုအပ္သလိုအတုံးေလးမ်ားသုံးပါ.။

ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင္းရည္ရေအာင္ၿပဳတ္ပါ(ၾကည္လင္ေစရန္..အၿမွဳပ္မ်ား
ကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ.)

မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာအသားမ်ားကို.ေရေႏြးဆူဆူတြင္ေခတၱေရေႏြးေဖ်ာ
ေပးပါ..။(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအခြ်ဲမ်ားထြက္သြားေစရန္).ေရေအးၿဖင့္ေဆးေရြ.ေရစစ္ပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအာပ္သလိုလွီးၿဖတ္သန္.စင္ထားပါ...

အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့စခ်က္ပါမယ္...။
 
ပထမဆုံးၾကည္လင္ေသာၾကက္ရိုးၿပဳတ္
ရည္ထဲသို.ေရေႏြးေဖ်ာစစ္ထားေသာ..အသားမ်ားကိုထည့္ပါ။

ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ႏွင့္..စပါးလင္.ပဒဲေကာ၊ခ်င္း၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္ကိုထည့္ၿပဳတ္ပါ။

အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပာင္းခ်ိဳမွဳန္.(သုံးတတ္ပါက)၊ငါးငံၿပာရည္တို.ၿဖည့္စြက္ပါ။

ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္...သန္.စင္ထားေသာမွိဳကိုထည့္ပါ။
 
 မွိဳထည့္ၿပီးေနာက္တစ္ခါထပ္ဆူပြက္လာလွ်င္..မီးၿပင္းကို.ေလွ်ာ့ခ်ပါ(မီးၿပင္းၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိခ်က္
ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏိူင္ပါသည္...)

ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ္းကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ၿပီး..သံပုရာရည္(သို.)ေရွာက္ရည္
(အသီးကိုညွစ္ထည့္ပါက..ပိုမိုေကာင္းမြန္)။

ခ်ဥ္....ငံ...စပ္...အရသာကိုေတာ့မိမိႏွစ္ပိုႏွစ္သက္သလိုထည့္ပါ.ဥပမာ..ခ်ဥ္တာေလးကို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထည့္ေပးလိုက္ေပါ့ဗ်ာ...။

မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာနီးမွ...ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးစိတ္ခြဲနဲ.ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီး(ၾကိဳက္ႏွစ္
သက္ပါက..နံနံပင္ေလးပါ)ထည့္သုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါတယ္....။

ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား...။ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ား...ဒီေန.ပဲ..စမ္းၾကည့္လိုက္ၾကပါလား...။

အားလုံးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေၿမ့ၾကပါေစဗ်ား...။။။။

ေအာ္..ေတာေရွာက္ခါးရြက္ဆိုတာ..ေရွာက္ဘီလူးသီးအရြက္ကိုေၿပာတာပါ..။
ပဒဲေကာလဲသိမယ္ထင္ပါတယ္...ခ်င္းလိုပုံစံ..အနံ.ခပ္ၿပင္းၿပင္းေပါ့...။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More