ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
၁။ ၾကက္သား(သို.)ပုစြန္(သို.)ပ င္လယ္စာ
၂။ စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္။
၃။ ၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး.(ေ လးစိတ္ခြဲ)
၄။ စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊ခ်င္း(ပါးပါ းလွီး)
၅။ ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္ းမိွဳ။
၆။ ရွမ္းနံနံ ၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္..။
၇။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင ္ေၿပာေပးသြားမယ္ဗ်ာ..။
၂။ စြတ္ၿပဳပ္ပာင္းရည္။
၃။ ၾကက္သြန္နီ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး.(ေ
၄။ စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊ခ်င္း(ပါးပါ
၅။ ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.)ေငြႏွင္
၆။ ရွမ္းနံနံ ၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္..။
၇။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္..။
အရသာကိုေတာ့..ခ်က္နည္းေပးရင
ပထမဆုံးမိမိအသုံးၿပဳလိုေသာအ
ၾကက္ရိုးကို..ၾကင္လင္ေသာပာင
ကိုခပ္ထုပ္ပစ္ပါ.)
မိမိေဆးေၾကာသန္.စင္ထားေသာအသ
ေပးပါ..။(ေသြးရည္ႏွင့္အက်ိအ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကိုလိုအာပ္သ
အားလုံးအရန္သင့္ၿဖစ္ရင္ေတာ့
ပထမဆုံးၾကည္လ င္ေသာၾကက္ရိုးၿပဳတ္
ရည္ထဲသို.ေရေႏြးေဖ်ာစစ္ထားေ သာ..အသားမ်ားကိုထည့္ပါ။
ရည္ထဲသို.ေရေႏြးေဖ်ာစစ္ထားေ
ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ႏွင့္..စပ
အရသာအၿဖစ္..ၾကက္သားမွဳန္.၊ပ
ပာင္းရည္တစ္ခါဆူပြက္လာလွ်င္
မွိဳထည့္ၿပီးေနာက္တစ္ခါထပ္ဆူပြက္လာလွ်င္..မီး ၿပင္းကို.ေလွ်ာ့ခ်ပါ(မီးၿပင ္းၿပင္းႏွင့္ထားလွ်င္..မိမိ ခ်က္
ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏိူ င္ပါသည္...)
ေသာပာင္းရည္ေနာက္က်ိသြားႏိူ
ထိုအခ်ိန္တြင္..ငရုတ္သီးစိမ
(အသီးကိုညွစ္ထည့္ပါက..ပိုမိ
ခ်ဥ္....ငံ...စပ္...အရသာကို
ပိုၾကိဳက္ရင္..အခ်ဥ္ေလးပိုထ
မိမိစားသုံး(သို.)ဧည့္ခံကာန
သက္ပါက..နံနံပင္ေလးပါ)ထည့္သ
ခ်စ္သူငယ္ခ်င္းမ်ား...။ခ်စ္
အားလုံးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေၿမ့ၾ
ေအာ္..ေတာေရွာက္ခါးရြက္ဆိုတ
ပဒဲေကာလဲသိမယ္ထင္ပါတယ္...ခ်င္းလိုပု ံစံ..အနံ.ခပ္ၿပင္းၿပင္းေပါ့ ...။