Pages - Menu

15 Apr 2014

ၾကက္သားႏွင့္အုန္းႏိူ.ခ်ဥ္စပ္ပာင္းရည္( Tom Kha Gai )

 ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား.

***********

ၾကက္ရင္ပုံသား.....................၂၀၀ ဂရမ္
ေကာက္ရိုးမွိဳ.........................၁၀၀ ဂရမ္( သန္.စင္ၿပီး၂ စိတ္(သို.) ၄စိတ္
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္......................၂ ခြက္ (လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ပဒဲေကာပါးပါးလီွး....................၄- ၅ ခ်ပ္
စပါးလင္.............................. ၃ ေခ်ာင္း (အၿဖဴေရာင္အပိုင္းသာ)
၁လက္မအရြယ္ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးပါ )
ေတာေရွာက္ခါးရြက္..................၄ ၇ြက္ ( အေၾကာမ်ားမပါေအာင္စုတ္ၿဖဲပါ)
သံပုရာရည္.............................၁ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္.............................၁ ဇြန္း
သၾကား...................................၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီေသးေသး.................၂ လုံး(၄စိတ္ခြဲ )
နံနံပင္.....................................အလွဆင္ရန

ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုဆူေအာင္အပူေပးပါ..ထို.ေနာက္အုန္းႏိူ.ေပါင္းထည့္ၿပီး
စပါးလင္၊ ပဒဲေကာ၊ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၊ ၾကက္သားတို.ေပါင္းထည့္ပါ။
ခ်ိဳ၊ခ်ဥ္၊ငံရေအာင္အရသာသြင္းပါ..။

ဆူပြက္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ၊မွိဳ တို.ပါင္းထည့္ၿပီး..ငရုတ္သီးေတာင့္နီ၊ နံနံပင္တို.ၿဖင့္အလွဆက္ကာ..ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းစုံလွ်င္အခ်ိန္(၇) မိနစ္ထက္ပိုၿပီးမလိုအပ္ပါဘူး..။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More