Pages - Menu

16 Apr 2014

ၾကက္သားလုံးပာင္းရည္..( Chicken Balls Soup) စူၾကည္‌း soup

ဒီပာင္းပြဲက..ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္နဲ.ခပ္ဆင္ဆင္ပါ...ဒါေပမယ့္ဖက္ထုပ္ကၾကက္သားကိုၾကိတ္ ၊ဖက္ထုပ္ရြက္ၿဖစ္တဲ့ဂ်ဳံရြက္နဲ.ထုပ္တာၿဖစ္ၿပီး..ဒီပာင္
ပြဲအတြက္ကေတာ့မုန္.ႏွစ္ရည္ကိုကိုယ္တိုင္စပ္ရတာၿဖစ္ပါတယ္...။

ယူနန္ပာင္းပြဲတစ္မ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..ပာင္းပြဲအမည္ေတာ့မေပးထားပါဘူး..။တရုတ္လို. ဆူက်ီေခၚတယ္ထင္ပါတယ္။

ပာင္းရည္လို.ေၿပာေပမယ့္အရည္ကိုဦးစားေပးစားရတဲ့ပာင္းပြဲမ်ိဳးေတာ့မပာုတ္ပါဘူး...။
ီခ်က္နည္းကိုၿမန္မာအမည္ေပးရေတာ္ေတာ္ခက္ပါတယ္..ေၾကာ္
လည္းေၾကာ္ထား.ၿပန္လဲၿပဳတ္ထားတယ္ဆိုေတာ့....

ၾကက္သားလုံးပာင္းရည္..( Chicken Balls Soup)
*******************************

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...

ၾကက္သားရင္ပုံသား( အရိုးမပါ၊အေရခြံမပါ)........၂ ခု( ၂စင္တီမီတာတုံးေလးမ်ားတုံး)
ခ်င္း.........................................................အနည္းငယ္ (မွ်င္မွ်င္လွီး)
ၾကက္စြပ္ၿပဳတ္ရည္......................................၃ လီတာ( သန္.စင္ေအာင္စစ္ထား)
ၾကက္သြန္ၿမတ္+ တရုတ္နံနံ............................အနည္းငယ္( ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္........................................အနည္းငယ္

မုန္.ႏွစ္ရည္အတြက္
*************
ဂ်ံဳႏုမွဳန္................. ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား.....................အနည္းငယ္
ဆိုဒါမွဳန္.................အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ.................. ၃လုံး
ေရ........................လိုအပ္ရုံ

ၾကက္ရိုး (သို.) ေခါင္းေၿခေထာက္မ်ားကို ေရ(၄) လီတာေလာက္နဲ.ၾကက္ၿပဳတ္ရည္တစ္ဦးၿပဳလုပ္ထားပါ။ ပာင္းရည္ၾကည္လင္ေနေစဖို.ဂရုၿပဳပါ..။

ပထမဆုံးၾကက္သားမ်ားကို ၂ စင္တီမီတာေလာက္တုံးၿပီးၿပီဆိုရင္မုန္.ႏွစ္ရည္အတြက္
ပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုႏွံ.ေအာင္ေရာေခါက္ပါ။

ေစးပ်စ္ပ်စ္( ေညာင္ေစးကဲ့သို)မုန္.ႏွစ္ရည္ရၿပီဆိုပါက..ဇြန္းခြက္လုံးေသး
ေသး(ငံၿပာရည္ခပ္တဲ့ဇြန္းမ်ိဳး)မွာ၂စင္တီမီတာၾကက္သားတုံးေလးတစ္တုံးစီကိုထည့္ၿပီးမုန္.ႏွစ္ဖုံးအုံးလိုက္ပါ။

ထို.ေနာက္ဆီပူအိုးထဲတြင္ႏွစ္လိုက္ပါ။ထိုၾကက္သားလုံးေလးကဇြန္းခြက္မွ
ကြ်တ္ထြက္သြားမွဇြန္းလုံးေလးကို ဆီပူမွၿပန္ဖယ္ရွားေပးပါ။

အေရာင္အရမ္းမရင့္ေစပဲ..ေရႊအိုေရာင္သန္းလာသည္ဆိုရုံႏွင့္ဇကာၿဖင့္စစ္
ထုတ္ၿပီး..ဆီစစ္ထားပါ..။

ၾကက္သားေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္ကေတာ့လက္၀င္လွသလို..စိတ္လည္းရွည္ရပါ
တယ္....ဒီေၾကာ္တဲ့အဆင့္ၿပီးရင္ေတာ့..ပာင္းပြဲကၿပီးဆုံးသေလာက္ပါပဲ...။

ၾကက္စြပ္ၿပဳတ္ရည္ကို ခ်င္းနဲ.အတူအပူေပးၿပီး..ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္ အရသာသြင္းပါ..။

ဆူလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သားလုံးေၾကာ္ေလးမ်ားကိုေပါင္းထည့္..မီးေလွ်ာ.
ခ်ၿပီး..၁၅ မိန္စ္ေလာက္မီးေအးေအးႏွင့္အဖုံးပိတ္ခ်က္ပါ..။

ေၾကာ္ထားတဲ့မုန္.ႏွစ္သားေလးမ်ားကပာင္းရည္ၿပည့္၀စြာစုပ္ယူၿပီးခ်ိန္
ေလာက္မွာ...ငရုတ္ေကာင္းခတ္ၿပီး..ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊တရုတ္နံနံေလး..ၿဖဴးေပးလိုက္ရင္သုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ...
 
 
  စူၾကည္‌း လို႔‌ေခၚပါတယ္‌ တိုက္‌႐ိူက္‌ဘာသာျပန္‌ရင္‌‌ေတာ့ စူ ဆိုတာက်က္‌သြားတာကို‌ေျပာပါတယ္‌ ၾကည္‌းက‌ေတာ့ ၾကက္‌ကို‌ေခၚပါတယ္‌....ၾကက္‌သြန္‌ျဖဴ‌အ‌ေန‌ေတာ္‌‌ေလးကို အလံုးလိုက္‌ထဲ့ရပါတယ္‌အဲ့ၾကက္‌သန္ျဖဴကအဲ့ဟင္းအနံြ‌‌ြ‌‌တြက္အဓိကက်ပါြ‌‌တယ္ဗ်.....

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More