Pages - Menu

27 May 2014

စြန္ထန္ေၿခာက္ၿပဳ လုပ္နည္း

စြန္ထန္ေၿခာက္ၿပဳ လုပ္မယ္ဆို..မုန္ညွင္းစိမ္း ၊ မုန္လာဥၿဖဴ အရြက္ေတြသုံးႏိူင္ေပမယ့္အေကာင္းဆုံးကေတာ့..မုန္ညွင္းစိမ္းၿဖစ္ပါတယ္။

မုန္ညွင္းစိမ္း ခပ္ရင့္ရင့္ေတြကို ေရြးခ်ယ္ၿပီး..အပင္လိုက္(သို.) အရြက္တစ္ခု
ခ်င္းစီကို( သဲစင္ေအာင္) ေရးေဆး ၊ ေရစစ္ထားပါ။
ထို.ေနာက္ ေနပူပူ မွာ ၾကိဳးတန္းေလးေပၚတြဲေလာင္းခ်ၿပီး ေနၿပေပးရပါမယ္။
အေတာ္ေလးႏြမ္းၿပီးဆိုရင္ေတာ့..ဆား ၊ ထမင္းရည္တို.နဲ. (မေၾကေအာင္)
ဂရုစိုက္နယ္ၿပီး..ပုလင္းလြတ္( သို.) စဥ့္အိုးလြတ္သန္.သန္.မွာအခ်ဥ္သိပ္ေပးပါ။

မုန္ညွင္းရြက္ေတြခ်ဥ္လာၿပီဆိုရင္..အိုးထဲကထုတ္ ၊
 အခ်ဥ္ေရေတြကုန္စင္ေအာင္ၿပန္ညွစ္ထုတ္ကာ ေနၿပန္လွန္းေပးပါ။

အိုးထဲမွာက်န္ခဲ့တဲ့အခ်ဥ္ရည္ေတြကို ၃ ပုံ ၁ ပုံ က်န္ေအာင္က်ိ ဳ ၿပီးအေအးခံထားပါ။

ေနလွန္းထားတဲ့မုန္ညွင္းရြက္ေတြအနည္းငယ္ေၿခာက္တာနဲ ့ က်ိ ဳ ထားတဲ့အခ်ဥ္ရည္မွာ ၿပန္စိမ္ ၿပီး..ေနၿပန္လွန္းေပးပါ..။

ေနလွန္းထားတဲ့ မုန္ညွင္းေတြေၿခာက္ၿပန္ၿပီဆိုရင္ေတာ့..ေပါင္းအိုးမွာထည့္
ေရေႏြးေငြ.နဲ.ၿပန္ေပါင္းေပး ပါ။
(ဒီလိုၿပန္ေပါင္းလိုက္မွာသာလွ်င္ အနံ ့ ၊အရသာနဲ ့ ၿပည့္စုံတဲ့ စြန္ထန္ေၿခာက္အၿဖစ္သို.ကူးေၿပာင္းမွာၿဖစ္ပါတယ္ )
ေပါင္းအိုးထဲကထုတ္တဲ့ စြန္ထန္ေၿခာက္ေတြကို ေနပူပူမွာေၿခာက္ေနေအာင္
လွန္းၿပီးရင္ေတာ့...သိုေလွာင္အသုံးၿပဳ လို.ရပါၿပီ..။
 
မွတ္ခ်က္..ကြ်န္ေတာ္တို.ေဒသမွာ မုန္ညွင္းေပါခ်ိန္က ေဆာင္းရာသီၿဖစ္တာေၾကာင့္..ေရေဆး ၊
 စစ္ထားတဲ့ မုန္ညွင္းေတြကို ႏွင္းအရိုက္ခံၾကပါတယ္ ။
ဒီပို.စ္အတြက္ကူညီေပးတဲ့ ငယ္သူငယ္ခ်င္း နီလာထြန္း ကိုေက်းဇူးအထူးတင္
ရင္း.ဒီပို.စ္နဲ.မွတ္တမ္းတင္ဂုဏ္ၿပဳ လိုက္ပါတယ္..။

Photo Credit ...http://eatingasia.typepad.com/eatingasia/2010/04/shan-pickle-its-whats-for-dinner.html
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More