Pages - Menu

27 May 2014

စြန္ထန္ဟင္းရည္

စြန္ထန္ဟင္းရည္ဆိုရင္..အၿမန္ရႏိူင္တဲ့မရိွသုံးဟင္းရည္လို.ပဲသတ္မွတ္ၾကပါ
လိမ့္မယ္...။
ဒါေပမယ့္လည္း..စြန္ထန္ေၿခာက္ထဲကိုငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္
ၿဖဴ ဓါးၿပားရိုက္ထည့္ ၊အရသာထည့္တဲ့သာမန္ဟင္းရည္ထက္ပိုခ်င္ရင္ေတာ့..
ဒီခ်က္နည္းေလးကိုစမ္းသပ္ၾကည့္ဖို.အၾကံေပးပါရေစ..။

စြန္ထန္ဟင္းရည္
***********

ၾကက္ရိုး................၂၅ က်ပ္သားခန္.
စြန္ထန္ေၿခာက္.......၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ..........၃ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း..........၃ ေတာင့္
ခ်င္းေသးေသး.........၁ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသး..၁ လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+ နံနံပင္

ၾကက္ရိုးေတြကိုသန္.စင္ၿပီး..ခ်င္းေသးေသးတစ္ခုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ကာၿပဳတ္
ထားပါ( ဟင္းရည္ၾကည္လင္ေစရန္ အၿမွဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးေတြကိုခပ္ထုတ္
ပစ္ပါ)

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္လွီးၿပီး..ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကိုဓါး
ၿပားရိုက္ထားပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီအနည္းငယ္ကို အပူေပးၿပီး..ဓါးၿပားရိုက္ထားတဲ့အရာေတြအားလုံးကိုေရာၿပီးဆီသတ္ေပးပါ။

အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ စြန္ထန္ေၿခာက္ေတြကိုထည့္ေပါင္းၿပီးဆီသတ္ပါ။
(စြန္ထန္ေၿခာက္ထည့္တဲ့အခ်ိန္မွာမီးကိုေလွ်ာ့ခ်ထားပါ )

ဒီလို စြန္ထန္ေၿခာက္ကိုဆီသတ္ၿခင္းကေမႊးရနံ.တိုးပြားသလိုအရသာကိုလည္း
ပိုမိုထူးၿခားေစပါတယ္..။

ေလးစိတ္ခြဲထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေပါင္းထည့္ၿပီးၿပီးခ်င္း..ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.(သို.) ၾကက္သားမွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာ
သြင္းၿပီးတစ္ပြက္ဆူပုံစံမွာမီးေလ််ာ့ခ် ထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿမိတ္+ နံနံပင္ေတြခပ္ၿပီး ပူပူေလးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္။
၀က္ေခါက္ေၾကာ္ေတြထည့္စိမ္ၿပီးလည္းစားသုံးႏိူင္ပါတယ္..။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More