ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုလွ်င္ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲေျခာက္ ၊ ၾကက္သား ၊
မွိဳေျခာက္ ၊ ပန္းေျခာက္ ၊Sausage(ၾကိုက္လို႕တမင္ထည့္တာပါ၊
သာမန္အားျဖင့္မထည့္စားတတ္ၾကပါဘူး ) ၊ ေကာ္မွုန္႕ ၊ ဘဲဥ ၊ ကန္စြန္းရြက္ ၊
ပဲငံျပာရည္ ၊ ဆား ၊ သၾကား နဲ႕ ေရတို႕ အဓိက လိုအပ္ပါတယ္ ။ ငရုပ္ေကာင္း ၊
ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႕ ငပိေထာင္းလည္း လိုအပ္ပါေသးတယ္ ။
ကၽြန္မကေတာ့ ေရေအးနဲ႕ အေအးခံတဲ့အျပင္ ၊ ေရေအးထဲက ဆယ္ျပီးသား ေခါက္ဆြဲကို စကာထဲထည့္ျပီး …ေရခဲတံုးေတြပါ ေခါက္ဆြဲေပၚတင္ျပီး … အေအးခံထားလိုက္ပါတယ္ …. ။အဲ့လိုမွ အေအးမခံလွ်င္ ၊ ေခါက္ဆြဲေတြလံုးေထြးျပီး ကပ္ကုန္ႏိုင္တာေၾကာင့္ပါ ။
ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းရည္အတြက္ ၾကက္သားကို …ပဲငံျပာရည္ ၊ ဆား ၊ သၾကားနယ္ျပီး … နူးေနေအာင္ ျပဳတ္ေပးရပါမယ္ ။ ၾကက္သားႏူးျပီဆိုလွ်င္ အသားေတြကို ဆယ္ျပီး အတံုးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးရပါမယ္ ။
ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲကိုစင္းထားတဲ့အသားတံုးေတြျပန္ထည့္ ျပီးလွ်င္
ေကာ္မွုန္႕ကို ေရနဲ႕ ေဖ်ာ္ျပီး လိုသေလာက္ထည့္ရပါမယ္ ။
အဲ့ဒီေနာက္ မွိဳေျခာက္ ၊ ပန္းေျခာက္နဲ႕ ၊ sausage ေတြကိုလည္း လိုသေလာက္ ထည့္ေပးရပါမယ္ …
၊ ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္ဥ ႏွစ္လံုးကို အကာေရာ ၊ အႏွစ္ပါေရာေမႊထားတဲ့ အရည္ကို ….ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းအိုးထဲ ဇြန္း တစ္ဇြန္း နဲ႕ .. ျဖည္းျဖည္း ခ်င္း ေလာင္းထည့္ေပးရပါမယ္ ။ ဒါမွသာ ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲ က်လာတဲ့ ဘဲဥအရည္က အမွ်င္ေလးေတြ ျဖစ္ေစမွာပါ ။
ဆား ၊ သၾကား လိုသေလာက္ထည့္ျပီးတာနဲ႕ … ငရုပ္ေကာင္းေလးနည္းနည္း ျဖဴးထည့္ေပးရပါမယ္ ။
ငရုပ္ေကာင္းနံ ့ေလးေမႊးလာတာနဲ႕ ဟင္းရည္အိုးကို မီးပိတ္ျပီး ကန္စြန္းရြက္ေတြကို အေပၚက ျဖန္႕ထည့္ ၊ အဖံုး ျပန္အုပ္ထားရပါမယ္ ။(တစ္ခ်ိဳ႕က ငရုပ္ေကာင္းကို ပန္းကန္ထဲေရာက္မွ လိုသလိုလည္း ထည့္စားတတ္ၾကတယ္) ။
ဟင္းအိုးမီးပိတ္ျပီးမွ ၊ ကန္စြန္းရြက္ကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည့္တာ ၊ စိမ္းေနေအာင္လို႕ပါ ကန္စြန္းရြက္ ႏြမ္းသြားလွ်င္ စားခ်င္စရာမေကာင္းေတာ့လို႕ပါ ။
သံုးမိနစ္ေလာက္ၾကာတာနဲ႕ ဟင္းရည္အိုး အပူရွိန္ေၾကာင့္ ကန္စြန္းရြက္လည္း စားလို႕ ရတဲ့ အေနထား ေရာက္ပါျပီ ။
ဒါဆိုလွ်င္ ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ ဟင္းရည္ခ်က္လို႕ ျပီးပါျပီ ။
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲနဲ႕တြဲဖက္စားရတဲ့ ငပိေထာင္းေလးအေၾကာင္းလည္း နည္းနည္း ပြားပါဦးမယ္ … ။ ငပိေထာင္းလုပ္ဖို႕ ၊ မွ်င္ ငပိ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးစိမ္း ၊သံပုရာသီး ၊ ငရုပ္သီးမွုန္႕ နည္းနည္းနဲ႕ … ၊ အသားမွုန္႕ နည္းနည္း လိုပါတယ္ ။
ပထမဆံုး မွ်င္ ငပိကို ကင္ရပါမယ္ ။ ကင္တဲ့ ေနရာမွာ တူးေနေအာင္မကင္ပဲ ၊ မ်က္ႏွာျပင္ နီရဲျပီး ၊ ငပိနံ ့ေလးထြက္လာလွ်င္ရပါျပီ။ ျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ငရုပ္သီးစိမ္းကို ေၾကညက္ေနေအာင္
ေထာင္းထားရပါမယ္ ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေတာ့ မေထာင္ခင္ အရင္ဆံုး အေညွာင့္ေခၽြျပီး ၊ ဒယ္အိုး အပူထဲ ထည့္ေလွာ္ေပးရပါမယ္ ။ ေလွာ္ေနတုန္း မီးအရွိန္နဲ႕ ငရုတ္သီးက ထေပါက္ျပီး စင္တတ္တဲ့အတြက္ မ်က္စိထဲမ၀င္ေအာင္ သတိေတာ့ထားေလွာ္ရမွာပါ ။ အဲ့ဒီငရုပ္သီးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို လိုသေလာက္ေရာျပီးေထာင္းရပါမယ္ ။ ေၾကညက္လာတာနဲ႕ငပိကိုပါ ထပ္ေပါင္းထည့္ေထာင္းေပးရပါမယ္ ( ငပိေထာင္းပိုျပီးစားလို႕ေကာင္းဖို႕ ပုစြန္ေျခာက္ေလး နည္းနည္းပါထည့္ေထာင္းလွ်င္ ပိုေကာင္းပါတယ္ )
ငရုပ္သီးအက်က္မွုန္ နဲ႕ ၊ အသားမွုန္႕တို႕ကိုပါ ေရာေထာင္းျပီးျပီဆိုလွ်င္ ၊ ငပိေထာင္းလည္း စားဖို႕ အသင့္အေနထားေရာက္ပါျပီ ။ သံပုရာသီးကိုေတာ့ စားခါနီးမွ ငပိေထာင္း အေပၚကေန အရည္ညွစ္ျပီး တြဲစားေပးရမွာပါ ။ အဲ့လိုမွ မဟုတ္လွ်င္ သံပုရာရည္က ခ်ဥ္အရသာထက္ ၊ ခါးဖန္႕ဖန္႕ အရသာ ဘက္ကို ေျပာင္း သြားႏိုင္လို႕ပါပဲ ။ လတ္ဆတ္တဲ့ သံပုရာနံ ့လည္း မေမႊးေတာ့တာေၾကာင့္ပါ ။ အားလံုးလည္းျပင္ဆင္ျပီးလို႕ စားဖို႕ အသင့္အေနထားေရာက္ျပီဆိုေတာ့ …. ၊ အေအးခံျပီးေရစစ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲကို အလွ်င္ထည့္ရပါမယ္ ၊ ျပီးတာနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ေကာ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ျပီး ၊ အေပၚက ၾကက္သြန္ဆီခ်က္ေလး ျဖဴးေပးလိုက္လွ်င္ အိုေကျပီေပါ့ေနာ္ ။