ေလးေယာက္စာအတြက္ပါ
- ပြျပီးအျမဳပ္မ်ားထေအာင္ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- အခြံခြာျပီးျခစ္ထားေသာခ်င္း - တစ္လက္မခြဲ
- ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- ေထာင္းထားေသာငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္ရိုး - ႏွစ္ဆယ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - 500 ml ႏွင္႔ျပဳပ္ေပးပါ
- ၾကက္ရိုးႏွင္႔ေရာျပဳပ္ထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - တစ္ခု
- Cornflour - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းခြဲ - ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးႏွင္႔ေဖ်ာ္ပါ ေကာ္ရည္က်ဳိရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ထားေသာၾကက္သားကိုထြင္ျပီးဟင္းရည္အိုးထဲသို႔ေရ 1500 ml ဆား ခ်င္းေထာင္း ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔အတူထဲ႔ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ ေရဆူလာပါကေကာ္ရည္ကို ေျဖးေျဖးခ်င္းထဲ႔ကာ ပ်စ္လာတဲ႔ထိေမႊေပးပါ ေကာ္ရည္ပ်စ္လာျပီးဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥကိုထဲ႔ကာ ၾကက္ဥအဖတ္ေလးမ်ားရရန္ အားသန္ရာဘက္သို႔တစ္ဖက္ထဲ ဝိုင္းပါတ္ျပီးေမႊေပးပါ သံုးမိနစ္ေလာက္ေနရင္ ပဲငံျပာရည္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ႏွင္႔ၾကက္သြန္မိတ္ထဲ႔ကာ မီးေႏြးေႏြးႏွင္႔ထားျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
- ေခါက္ဆြဲေလးႏွင္႔ႏွစ္သက္ပါကေခါက္ဆြဲေလးႏွင္႔သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ေကာ္ရည္သက္သက္လဲသံုးေဆာင္ႏိူင္ပါ
တယ္ - ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ
- http://thiriyatanar.blogspot.com/2012/04/blog-post_02.html