Pages - Menu

8 May 2014

ထိုင္းတုမ္ယမ္းခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္

ထိုင္းတုမ္ယမ္းနဲ့ပက္သက္ၿပီး..ဆက္စပ္ဟင္းပြဲလို.ေခၚရမယ့္ထိုင္းတုမ္ယမ္း
ခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲပါ။ဒီေခါက္ဆြဲကိုအခ်ိဳ.ေကြ.ယိုဆိုင္ေတြမွာရင္..သာမန္ပုံစံမ်ိဳး
ရႏိူင္ေပမယ့္..မြမ္းမံရင္..မြမ္းမံသလို..အခ်ိဳ.ဆိုင္ေတြမွာေစ်းၾကီးေပးရတတ္ပါတယ္။

ဆိုင္မွာ တစ္ပြဲစာမွာလို.သူတို.ခ်က္ၿပဳတ္ၿပင္ဆင္ေပးပုံေလးအတိုင္း
ေရသားတင္ၿပေပးပါမယ္...။ကြ်န္ေတာ္ဟိုတယ္လ္ မွာ..ဧည္.သည္မွာရင္ဒီလိုပဲၿပင္ဆင္ေပးရပါတယ္..။

ထိုင္းတုမ္ယမ္းခ်ဥ္စပ္ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္
**********************

ၾကက္ၿပဳတ္ရည္...............၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
အုန္းႏိူ..........................ခြက္၀က္( ............။..............)
ေခါက္ဆြဲ......................တစ္ပြဲစာ ( ၁၀၀ ဂရမ္ခန္.)
( ဂ် ဳ ံ ၊ ဆန္ၿပား၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲအေသး မိမိႏွစ္သက္ရာသုံးႏိူင္)
ပုစြန္(သို.) ပင္လယ္စာ
ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္
ဖက္ထုပ္ေၾကာ္
အသားကင္( ၾကက္သား(သို.) ၀က္သား)
လုခ်င္းအသားလုံး(သို.) မိမိႏွစ္သက္ရာၿဖည့္စြက္
ပင္အပ္မွိဳ (သို.) ေကာက္ရိုးမွိဳ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၊ နံနံပင္ ၊ ငရုတ္ေတာင့္နီ၊ပဒဲေကာ၊ စပါးလင္
ပဲပင္ေပါက္(သို.) အရြက္စိမ္းတစ္မ်ိဳး

ပထမဆုံး..အိုးငယ္တစ္လုံးမွာၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုအပူေပးပါ။
(ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထဲမွာ..မုန္လာဥၿဖဴ ဖတ္ ၊ တရုတ္နံနံစတာေလးေတြပါ၀င္ေန
ပါမယ္)

စပါးလင္ ၊ ပဒဲေကာ၊ေတာေရွာက္ခါးရြက္ ၃-၄ ဖတ္စီကိုထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ခန္.ၿပဳတ္ကာ ဖယ္ထုတ္
လိုက္ပါ( အနံ.၊အရသာယူၿပီးၿဖစ္တဲ့အတြက္ေခါက္ဆြဲၿပင္ဆင္ခ်ိန္မွာအၿမင္မလွ
ေတာ့ပါဘူး..)

တုမ္ယမ္းအႏွစ္ ၊ သၾကား ၊ ငါးငံၿပာရည္ ၊ သံပုရာရည္တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။

ပုစြန္(သို.) ပင္လယ္စာထည့္ပါ။ လုခ်င္းအသားၿပဳတ္လုံး(သို.) မိမိႏွစ္သက္ရာၿဖည့္စြက္ပါ။ အုန္းႏို.ထည့္ေပါင္းပါ။

ဒီဟင္းရည္ကိုခတၱအပူေပးထားစဥ္.....
ၿပဳတ္ဇကာတစ္ခုမွာ အရြက္၊ ေခါက္ဆြဲကိုၿပဳတ္ေပးပါ။ ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္ကိုလည္း
သီးသန္.ၿပဳတ္ပါ။

ေခါက္ဆြဲကို ၿပင္ဆင္မယ့္ပန္းကန္ထဲထည့္ ၊ ခ် ဥ္စပ္ဟင္းရည္ေလာင္းခ်ကာ
အေပၚယံကေန..ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္ ၊ ဖက္ထုပ္ေၾကာ္ ၊ အသားကင္ပါးပါးလီွး ၊
ထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ေတာက္ေရွာက္ခါးရြက္ ၊နံနံပင္တို.နဲ.အလွဆင္ေပး
လိုက္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More