Pages - Menu

8 May 2014

တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ၿပဳ လုပ္နည္း

ထိုင္းတုမ္ယမ္ဟင္းရည္မွာ...တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ရိွေနခဲ့မယ္ ၊ပါ၀င္ပစၥည္းလည္းၿပည့္စုံေနမယ္ဆိုခ်က္တာက(၁၀) မိနစ္ထက္အခ်ိန္ပိုမေပးရပါဘူး..။
ဒီတုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္က..ခ်က္တဲ့အခ်ိန္အလြန္ရွဳပ္ေပမယ့္လည္း..
ခ်က္ၿပီးေသခ်ာစြာသိုေလွာင္ထားမယ္ဆိုရင္ေတာ့..သုံးေပေတာ့ေၿပာရမလိုပါပဲ...။
ေလလာၾကည့္ရေအာင္ပါ။
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ၿပဳ လုပ္နည္း
********************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
*********
ငရုတ္ေၿခာက္ပြေတာင့္အနီ.............၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္၊အေရာင္အတြက္)
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေသး(အစပ္)....၁ ခြက္(......။......)
ၾကက္သြန္နီဥေသး(shallot)............၁၅ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............................၁၅ တက္
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. .........................၁ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ပုစြန္ဆီ.....................................၁ ခြက္(................။.............)
ၾကံသကာအႏွစ္( palm sugar)....... ၁ /၂ခြက္(.............။............)
သၾကားအညိဳ .............................၁/၄ ခြက္(..............။...........)
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တိုက္................၁ ၁/၂ ခြက္(..........။............)
ငါးငံၿပာရည္.................................၁/၃ ခြက္(.............။...........)
ငါးပိ.........................................၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား.........................................၁ ဇြန္း(...........။.....)
ဆီ...........................................၁/၂ ခြက္
ၿပဳလုပ္ပုံ
*****
ပထမဆုံးပုစြန္အဆီပါေသာေခါင္းေတြကိုေၾကာ္ၿပီးအေအးခံပါ ၊ ၾကိတ္စက္(သို.)ဆုံမွာေထာင္းၿပီး..ပုစြန္အဆီေတြရေအာင္ၿပဳ လုပ္ပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္(၂) မ်ိဳးကို မီးေအးေအးမွာသီးသန္.စီေလွာ္ၿပီး( အေရာင္
မမည္းသြားေစရန္သတိၿပဳ ) အမွဳန္.ၿဖစ္ေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ ေတြကိုမွဳန္ညွက္ေနေအာင္စဥ္း(သို.) ၾကိတ္ပါ။
အၿခားပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ၊ မန္က်ည္မွည့္ေရစိမ္တာေတြကိုလည္းလိုအပ္သလို
ၿပင္ဆင္ထားပါ။
အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ရင္..အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးၿပီး..ၿဖဴ ၊ နီ ကိုဆီသတ္ပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္.၊ ငါးပိ တို.ထည့္ၿပီးအႏွစ္က်ေအာင္ခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. ၊ သၾကား ၊ ၾကံသကာအႏွစ္ ၊ ငါးငံၿပာရည္ ၊ မန္က်ည္းအႏွစ္၊ ဆား စတာေတြကိုတဆင့္ခ်င္းစီထည့္ေပးသြားပါ။
လုံး၀ေရခမ္း ၊ ဆီၿပန္ ၊ အႏွစ္က်သည္အထိ ခ်က္ၿပီး..အေအးခံပါ။
ေအးသြားၿပီဆိုမွ..ပုလင္းထဲထည့္ၿပီးသိုေလွာင္အသုံးၿပဳ ပါ။
Photo Credit ..larahayes.com.
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More