Pages - Menu

7 May 2014

ငါးဟင္းခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေလး

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြက
 ငါး၊
 မုန္ညင္းခ်ဥ္ (ႀကံမဆိုင္)
ပထမဦးဆံုး အ႐ိုးနည္းတဲ့ငါးတစ္မ်ဳိးမ်ဳိးကို အေနေတာ္အတံုးတံုးၿပီး ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဆန္အရက္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ေတြနဲ႔ ေရာနယ္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။
 ဆန္အရက္ထည့္ေတာ့ ငါးညီႇနံ႔သိပ္မရဘူးေပါ့...


ၿပီးရင္ ငါးထဲထည့္ခ်က္မယ့္
မုန္ညင္းခ်ဥ္ (ႀကံမဆိုင္)ကို အေနေတာ္လွီးတယ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္၊
ဂ်င္းပါးပါးလွီး၊
င႐ုတ္သီးေျခာက္ တိုတိုလီွးတယ္၊ င႐ုတ္သီးအေျခာက္မ႐ွိရင္ င႐ုတ္သီးစိမ္းလည္းရတယ္။
ၿပီးရင္ င႐ုတ္ေကာင္းအေစ့လိုတယ္။
ၿပီးရင္ ဆီအိုးတည္၊ ဆီနည္းနည္းထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ င႐ုတ္သီးေျခာက္၊ င႐ုတ္ေကာင္းေစ့ေတြကို အိုးအပူခဏေပးလိုက္တယ္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္ထည့္တယ္။
 ခဏေၾကာ္တယ္၊ ၿပီးရင္ ေရထည့္ၿပီး မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို သူ႔အခ်ဥ္ရည္ထြက္တဲ့အထိ တည္ထားလုိက္တယ္။

ေနာက္ဆံုးမွာ ႏွပ္ထားတဲ့ ငါးေတြထည့္လိုက္တယ္၊ ေရလိုရင္ ေရထပ္ထည့္တယ္၊ ဆားလိုရင္ ဆားထပ္ထည့္တယ္။ အိုးခ်ခါနီးမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖစ္ျဖစ္ နံနံပင္ျဖစ္ျဖစ္ ခပ္လိုက္မယ္။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ငါးဟင္းတစ္ခြက္ရတယ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More