ယာေစာင့္တဲအဘိုးအိုဧ။္နတ္သုဒၥါ (သို.) မန္က်ည္းရြက္ႏွင့္သီးရြက္စုံၿပဳတ္
*********************************************
မန္က်ည္းရြက္.......လက္တစ္ဆုပ္
ခရမ္းသီး.............၁ လုံး (မထူမပါးစိတ္)
ပဲေတာင့္ရွည္........၁၀ေတာင့္(၂လက္မအရွည္)
ဗူးသီး.................၁စိတ္(မထူမပါးစိတ္)
ရုံးပတီသီး............၅ ေတာင့္( ၁လက္မအရွည္ )
ၾကက္သြန္နီ.........၁ၿခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........၁ လုံး
လယ္ပုစြန္လုံး...... ၂ေကာင္
ငါးပိ..................အနည္းငယ္
ေၿမအိုးတစ္လုံးမွာ ေရ ၄ ပုံ ၁ ပုံခန္.ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊
ငါးပိႏွင့္ လယ္ပုစြန္လုံးတို.ကို ထည့္ၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
ေရဆူလာၿပီဆို အရံသင့္လွီးထားတဲ့ ဗူးသီး၊ ခရမ္းသီး ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ရုံးပတီ
သီး ေတြထည့္ပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.နဲ.အရသာသြင္းပါ။
အတန္ငယ္ႏွဴ းလာၿပီဆိုရင္..မန္က်ည္းရြက္ေတြထည့္ၿပဳတ္ၿပီး..ဟင္းရည္က်ၿပီ
ဆိုပါက..စားသုံးႏိူင္ပါၿပီ...။
*********************************************
မန္က်ည္းရြက္.......လက္တစ္ဆုပ္
ခရမ္းသီး.............၁ လုံး (မထူမပါးစိတ္)
ပဲေတာင့္ရွည္........၁၀ေတာင့္(၂လက္မအရွည္)
ဗူးသီး.................၁စိတ္(မထူမပါးစိတ္)
ရုံးပတီသီး............၅ ေတာင့္( ၁လက္မအရွည္ )
ၾကက္သြန္နီ.........၁ၿခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........၁ လုံး
လယ္ပုစြန္လုံး...... ၂ေကာင္
ငါးပိ..................အနည္းငယ္
ေၿမအိုးတစ္လုံးမွာ ေရ ၄ ပုံ ၁ ပုံခန္.ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္နီ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊
ငါးပိႏွင့္ လယ္ပုစြန္လုံးတို.ကို ထည့္ၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္ၿပဳတ္ပါ။
ေရဆူလာၿပီဆို အရံသင့္လွီးထားတဲ့ ဗူးသီး၊ ခရမ္းသီး ၊ ပဲေတာင့္ရွည္၊ ရုံးပတီ
သီး ေတြထည့္ပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.နဲ.အရသာသြင္းပါ။
အတန္ငယ္ႏွဴ းလာၿပီဆိုရင္..မန္က်ည္းရြက္ေတြထည့္ၿပဳတ္ၿပီး..ဟင္းရည္က်ၿပီ
ဆိုပါက..စားသုံးႏိူင္ပါၿပီ...။