ငါးေဖာင္ရိုးေၿခာက္( သို.) အာၿပဲေၿခာက္ေၾကာ္ခ်က္
*******************************
ငါးေဖာင္ရုိးေၿခာက္(သို.) အာၿပဲေၿခာက္........၁၅ ေကာင္ခန္.
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........................................၃ လုံး(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .......................................၃ တက္(......။....)
ငရုတ္သီးစိမ္း.......................................၂ ေတာင့္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. .............................အနည္းငယ္စီ
ငါးေဖာင္ရိုးေၿခာက္(သို.) အာၿပဲေၿခာက္အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြကို ၁ လက္မအရြယ္ေလာက္ပိုင္းၿဖတ္ၿပီးေခတၱေရေအးစိမ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတြကို ႏုပ္ႏိူင္သေလာက္ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ဆီအနည္းငယ္မွာ ငါးေၿခာက္ေတြကို အနည္းငယ္ပြရုံေလးသာေၾကာ္ေပးပါ။
ၾကြပ္သြားရင္စားမေကာင္းေတာ့ပါဘူး။
လက္က်န္ဆီမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကို နႏြင္းေလးပါသည္ဆိုရုံနဲ.ဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလ််င္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ၿပီးအနွစ္က်
ေအာင္ခ်က္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နွင့္အရသာသြင္းပါ။
ေနာက္ဆုံး ေၾကာ္ထားတဲ့ငါးေၿခာက္ေတြထည့္ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမထူမပါးေလးလွီးထည့္ကာ နံနံပင္ပါးပါးလွီးေလးေတြၿဖဴ းကာသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ...။
*******************************
ငါးေဖာင္ရုိးေၿခာက္(သို.) အာၿပဲေၿခာက္........၁၅ ေကာင္ခန္.
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........................................၃ လုံး(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .......................................၃ တက္(......။....)
ငရုတ္သီးစိမ္း.......................................၂ ေတာင့္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. .............................အနည္းငယ္စီ
ငါးေဖာင္ရိုးေၿခာက္(သို.) အာၿပဲေၿခာက္အေကာင္ၾကီးၾကီးေတြကို ၁ လက္မအရြယ္ေလာက္ပိုင္းၿဖတ္ၿပီးေခတၱေရေအးစိမ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတြကို ႏုပ္ႏိူင္သေလာက္ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ။
ဆီအနည္းငယ္မွာ ငါးေၿခာက္ေတြကို အနည္းငယ္ပြရုံေလးသာေၾကာ္ေပးပါ။
ၾကြပ္သြားရင္စားမေကာင္းေတာ့ပါဘူး။
လက္က်န္ဆီမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကို နႏြင္းေလးပါသည္ဆိုရုံနဲ.ဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလ််င္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ၿပီးအနွစ္က်
ေအာင္ခ်က္ပါ။ ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နွင့္အရသာသြင္းပါ။
ေနာက္ဆုံး ေၾကာ္ထားတဲ့ငါးေၿခာက္ေတြထည့္ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမထူမပါးေလးလွီးထည့္ကာ နံနံပင္ပါးပါးလွီးေလးေတြၿဖဴ းကာသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ...။