လက္ပံပြင့္အေၿခာက္.................၁၅ ပြင့္ခန္.
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္............၂၀ ေတာင့္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........................၅ တက္
မန္က်ည္သီးမွည့္.......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. .................လိုအပ္သလို
လက္ပံပြင့္ကို (၁) နာရီေလာက္ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားၿပီး.မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္နဲ.
နွဴ းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။(သို.)သီးစုံအခ်ဥ္ဟင္းမ်ိဳးထဲမွာလက္ပံပြင့္ကိုထည့္ခ်က္ထား
ကာဆယ္ယူၿပီးေတာ့လည္းအသုံးၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ကိုလည္းေလွာ္ထားပါ။
လက္ပံပြင့္ေတြသိပ္ရွည္လ်ားေနရင္တစ္၀က္ေလာက္ၿဖတ္ၿပီးငရုတ္သီးေၿခာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ တို.နဲ.ေရာၿပီးေထာင္းပါ။
ငရုတ္သီးနဲ.ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတြညွက္ေနေပမယ့္ လက္ပံပြင့္ေတြညွက္ေနစရာမလိုပါဘူး။
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာသြင္းပါ။
ေစးေထြးေထြးေလးနဲ.အလြန္စားေကာင္းတဲ့လက္ပံပြင့္ငရုတ္သီးေထာင္းပါ။
နွဴ းေအာင္ၿပဳတ္ပါ။(သို.)သီးစုံအခ်ဥ္ဟင္းမ်ိဳးထဲမွာလက္ပံပြင့္ကိုထည့္ခ်က္ထား
ကာဆယ္ယူၿပီးေတာ့လည္းအသုံးၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ကိုလည္းေလွာ္ထားပါ။
လက္ပံပြင့္ေတြသိပ္ရွည္လ်ားေနရင္တစ္၀က္ေလာက္ၿဖတ္ၿပီးငရုတ္သီးေၿခာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ တို.နဲ.ေရာၿပီးေထာင္းပါ။
ငရုတ္သီးနဲ.ၾကက္သြန္ၿဖဴ ေတြညွက္ေနေပမယ့္ လက္ပံပြင့္ေတြညွက္ေနစရာမလိုပါဘူး။
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.အရသာသြင္းပါ။
ေစးေထြးေထြးေလးနဲ.အလြန္စားေကာင္းတဲ့လက္ပံပြင့္ငရုတ္သီးေထာင္းပါ။