Pages - Menu

20 May 2014

Garam Masala (သို. ) ဟင္းခ်က္မဆလာစပ္နည္း


ေတာင္းဆိုထားသူသိပ္မ်ားလို.ဒီပို.စ္ေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္..။

အိႏၵိယမွာေတာ့..ဒါကို Garam Masala လို.ေခၚပါတယ္..စစ္တမ္းေကာက္မွဳ မွာသူတို.ႏိူင္ငံကထုတ္တဲ့ Sun ဆိုတဲ့တံဆိပ္ကပရိတ္သတ္ေထာက္ခံမွဳအမ်ား
ဆုံးရထားပါတယ္..။

သူတို.ကအမဲသားမစားေတာ့ ၊ဆိတ္သား ၊ ၾကက္သားေတြမွာသုံးသလို အမဲသားစားသုံးသူမ်ားကေတာ့..အမဲသားဟင္းမွာလည္းသုံးႏိူင္ပါတယ္။

ၾကက္သားဟင္းမွာ ၁ ဇြန္းဆိုရင္ ဆိတ္သား ၊အမဲသားမ်ား ၂ ဆသုံးႏိူင္ပါတယ္
ငါးဟင္းေတြမွာေတာ့ေလွ်ာ့သုံးတတ္ၾကပါတယ္။

Garam Masala (သို. ) ဟင္းခ်က္မဆလာစပ္နည္း
********************************

နံနံေစ့.............၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဇီယာ..............၂ ဇြန္း(........။.........)
ငရုတ္ေကာင္း....၂ ဇြန္း(........။.........)
ဇီယာအမည္းေစ့. ဇြန္း၀က္( ......။.......)
ဖာလာမွဳန္......... ဇြန္း၀က္(.......။.........) သို. ၾကီးၾကီး၄ လုံး
ခ်င္းအေၿခာက္မွဳန္.. ဇြန္း၀က္(......။........)
ေလးညွင္း..........ဇြန္း၀က္(............။....)
သစ္ၾကပိုးေခါက္...၄x ၁ လကၼ တစ္ခု
ကရေ၀းရြက္.......ဇြန္း၀က္(သို.) ၁၀ ရြက္ခန္.

ဖာလာေစ့ ၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္ေတြကိုေတာ့..ငရုတ္ေကာင္း ၊နံနံ ေစ့တို.လိုအရြယ္ညီမွ်ေအာင္ဖဲ့ေၿခြေပးပါ။

ကရေ၀းရြက္ေတြကိုလည္း ဖဲ့ေၿခြပါ။

အားလုံးကိုေရာၿပီး..ထူတဲ့သံဒယ္အိုး(သို.) ေၿမအိုးမွာေရာၿပီး..မီးေအးေအးမွာ
(၁၅) မိနစ္ခန္. ေလွာ္ေပးၿပီးအေအးခံထားပါ။

ေအးသြားရင္မွဳန္.ေနေအာင္ေထာင္း(သို.) စက္မွာ ၾကိတ္ေပးပါ။

ဒါကရိုးရိုးဟင္းခ်က္မဆလာပါ။

အားလုံးၿပီးၿပည့္စုံေအာင္ပါ၀င္တဲ့ ဟင္းခ်က္အမွဳန္.ၿဖစ္ဖို.ဆိုရင္ေအာက္ပါတို.
ကိုထည့္ေပါင္းပါ..။ All in 0ne ေပါ့..။

နႏြင္းမွဳန္. ........၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္အစပ္မွဳန္. .၂ ဇြန္း(........။........)
မုန္ညွင္းေစ့........၂ ဇြန္း(........။........)
စမုန္စပါးေစ့.......၁ ဇြန္း (........။.......)

အားလုံးေရာၾကိတ္ပါ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More