ဒီတစ္ပတ္ ဟင္းခ်က္က႑အတြက္ ေဖာ္ျပမဲ႔ ဟင္းလ်ာက ၾကက္သားနဲ႕ အသီးစံုကို
လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ေလးနဲ႕ ခ်က္တဲ႔ သီးစံုၾကက္လီမြန္ဟင္းျဖစ္ပါတယ္. .
အနံ႔ေလးက
လီမြန္နံ႔ေလး ေမႊးသလို အရသာကလည္း ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ဳိေလးမို႔ တကယ္ကို ေကာင္းပါတယ္။
သီးစံုၾကက္လီမြန္
ပထမဦးစြာ ၾကက္လီမြန္ဟင္းခ်က္ဖို႔ ၾကက္ကို အသားခ်ည္း သပ္သပ္ ဖယ္ထုတ္ပါတယ္..
အဲဒီအသားေတြကို ဆား၊ အရက္အနည္းငယ္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ ပဲငံျပာရည္တို႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္..
ဒါက ၾကက္သားနဲ႕ေၾကာ္မဲ႔ အသီးစံုကို အေရာင္စံုေအာင္ ျပင္ဆင္ထားတာပါ။
ပန္းကန္ျပားၾကီးထဲမွာ ဥနီ၊ ေျပာင္းဖူး၊
ငရုပ္ပြစိမ္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ပန္းကန္ေသးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊
ငရုပ္သီးတို႔ကို
ျပင္ဆင္ထားပါတယ္..
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း အရင္ထည္႔ျပီး ၾကက္သားကိုထည္႕ေၾကာ္ပါတယ္.
ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၾကက္သားႏူးေအာင္ ထားပါတယ္..
အသီးေရာင္စံု ထည္႔ပါတယ္.. ဆား ပဲငံျပည္ရည္ ၊ အသားမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ႔ ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႔ဖို႔ခ်န္ထားလိုက္ပါတယ္..
ေကာ္မႈန္႔ကို ေဖ်ာ္ထည္႔၊ လီမြန္ေဖ်ာ္ရည္ကိုထည္႔ပါတယ္..
လီမြန္ရည္ကို အိုးထဲေလာင္းထည္႔၊ ေကာမႈန္႔ကို
ေရေအးနည္းနည္းနဲ႔ အရည္ေဖ်ာ္ထည္႔၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုထည္႔ အတန္ၾကာထားလို႔
အသီးေတြ က်က္ျပီ အသားလည္း ႏူးျပီဆို အေပါ႕
အငံ ျမည္းလို႔ လိုတာထည္႔ျပီး
ခ်လို႔ရပါျပီ။
အရည္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ေရာင္စံုအသီးစံု ၾကက္လီမြန္ဟင္း
တစ္ခြက္ရပါျပီ။
အေပၚက ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ျဖဴးထားတဲ႔ သီးစံု ၾကက္လီမြန္ပါ။
ၾကက္သားကို ဆီျပန္ခ်က္စားရတာ ရိုးအီေနျပီ
ဆိုသူမ်ားအတြက္ အရသာ တစ္မ်ိဳး ဆန္းသစ္ျပီး
အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ ခ်က္စားႏိုင္ ဖို႔အတြက္ ၾကက္လီမြန္ဟင္းကို
လက္ေဆာင္ေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္ ။