မာလာဟင္းရယ္လို႔
ေခတ္စားေနတဲ႕ အသီးအရြက္သုပ္ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ မာလာဟင္းလုပ္ဖို႔အတြက္
ဘယ္လိုအသီးအရြက္ကို လုပ္ရမယ္လို႔ ကန္႔သတ္ခ်က္မရွိဘဲ မိမိ စားခ်င္တဲ႔
အသီးအရြက္နဲ႔ ျပဳလုပ္ၾကပါတယ္..
မာလာဟင္းေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေတြ
ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာေတာ႔ အသီးအရြက္စံုကို ျပင္ဆင္ထားေပးျပီး မိမိၾကိဳက္ရာ
အသီးအရြက္ကို လက္ညိဳးထိုး ထည္႔ခိုင္းလို႔ရပါတယ္..
မခ်ဥ္၊ မစပ္၊
မခါးတဲ႕အသီးအရြက္ ဘယ္ဟာမဆို စိတ္ကူးရွိသလို မာလာဟင္းအျဖစ္
ထည္႔လို႕ျဖစ္ပါတယ္..
မာလာဟင္းဆိုင္ေတြမွာ ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ အသီးအရြက္နဲ႔
အသားတစ္ခ်ိဳ႕ပါ။ ၾကိဳက္တာကို ေရြးထည္႔လို႔ရပါတယ္. ၾကာဆန္၊ ပဲျပား၊
မိႈေျခာက္ပန္းေျခာက္၊ ၀ဥ စသျဖင္႔ စံုလင္လွပါတယ္
ႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္ေတြကို ျပဳတ္ပါတယ္..
ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ မိႈ၊ ဥနီ၊ မုန္ညင္းျဖဴ၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ မာလာေခါက္ဆြဲ၊
စမုန္စပါး၊ က်ိဳ႕ဆိုင္ရြက္၊ သခြားသီး၊ အာလူး၊ ၾကာစြယ္၊ ေအာ္ဆြန္း
ျပဳတ္ျပီး အသီးအရြက္မ်ား ( အဓိကက အသီးအရြက္မ်ားကို ေပ်ာ႔အိေအာင္ မျပဳတ္ရပါ။ ခပ္ဆတ္ဆတ္ေလးျဖစ္ရင္ခ်လို႔ရပါျ ပီ)
ငရုပ္သီးၾကမ္းမႈန္႔ကိုေၾကာ္၊ ေျမပဲဆန္၊ ႏွမ္း၊ ေခ်ာက္ေကာပါးေကာ၊ တရုတ္ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ ေရာေမႊထားပါတယ္..
ၾကက္သြန္ျမိတ္ နံနံ တို႕ကို အဆင္သင္႔ျပင္ထားပါတယ္..
တိုက်န္ ေခၚ ပဲငပိပါ။
တိုက်န္ မရႏိုင္ပါက ပံုထဲက မာလာအႏွစ္ထုပ္ကို သံုးႏိုင္ပါတယ္.
အိုးထဲဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ ဆီပူလာရင္ မာလာအႏွစ္ သို႕မဟုတ္ တိုက်န္ အနည္းငယ္ထည္႕ပါမယ္..
ေကာ္မႈန္႕ကို အရည္ေဖ်ာ္ျပီး အနည္းငယ္ ပ်စ္ေအာင္ေမႊေပးပါမယ္.. အရည္ကို အသားျပဳတ္ရည္ (သို႔မဟုတ္) ရိုးရိုး ေရကို သံုးႏိုင္ပါတယ္။
အသီးအရြက္ျပဳတ္ထားတဲ႔အထဲကို အေစာက ငရုပ္သီး၊
ေျမပဲ၊ႏွမ္း၊ ေခ်ာက္ေကာပါေကာ၊ တိုက်န္နဲ႔၊ ေကာ္မႈန္႔ရည္တို႕ကိုထည္႕ျပီး ဆား
၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ နံနံ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္ တို႕ထည္႔ကာ ေရာေမႊေပးပါ။
ငံုးဥ
ၾကိဳက္ရင္ သီးသန္႔ျပဳတ္ျပီး ထည္႔ႏိုင္ပါတယ္.. ကၽြန္မက မာလာဟင္းကို
ဆီေတြမ်ားျပီး အေရာင္ နီရဲေနတာမ်ိဳးကို မၾကိဳက္တဲ႔ အတြက္ ဆီ နည္းနည္းနဲ႔သာ
ငရုပ္သီးေတြကို ေၾကာ္ထားပါတယ္။
အဆာပလာအားလံုးထည္႔ျပီး တူနဲ႔ နာနာေမႊပါတယ္..
ဆားအေပါ႕အငံျမည္းလို႔ အေနေတာ္ျပီဆို ေစးေစးပိုင္ပိုင္နဲ႔ ဆီလည္း
မမ်ားလွတဲ႔ မာလာဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
အသီးအရြက္စံုတဲ႔ မာလာဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
ေနာက္တစ္ပြဲ စားႏုိင္ပါတယ္..
သီးစံု ၾကက္လီမြန္နဲ႔ မာလာဟင္းက ဒီတစ္ပတ္
ပိတ္ရက္အတြက္ အခ်က္အျပဳတ္ ၀ါသနာပါသူမ်ား လုပ္စားႏုိင္ဖို႕
လက္ေဆာင္ပါေနာ္... အားလံုးဘဲ စားေကာင္းေသာက္ဖြယ္မ်ားျဖင္႔
စိတ္ခ်မ္းေျမ႔ၾကပါေစရွင္.