Pages - Menu

12 Nov 2012

နဂါးေမာက္သီး(Dragon Fruit) ၏အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

နဂါးေမာက္သီးကိုယခုစိုက္ပ်ိဳးေနေသာႏိုင္ငံမ်ားမွာ အာရွႏိုင္ငံမ်ားျဖစ္ေသာ ဖိလစ္ပိုင္ ၊ ယိုးဒယား ႏွင့္ ဗီယက္နမ္ ႏိုင္ငံတို႕ျဖစ္ၾကသည္။ (ၿမန္မာႏိုင္ငံရဲ႕အပူပိုင္းေဒသေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာလဲေပါက္ပါတယ္)

 


နဂါးေမာက္သီးတြင္အမ်ိဳးအစားသုံးမ်ိဳးရွိသည္။

 ၁။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား
၂။ အနီေရာင္အခြံႏွင့္အနီေရာင္အသား
၃။ အဝါေရာင္အခြံႏွင့္အျဖဴေရာင္အသား





 

 


နဂါးေမာက္သီး၏အရသာသည္ခ်ိဳေသာအရသာရွိသည္။ နဂါးေမာက္သီး၏အရည္သည္ သစ္ေတာ္သီး ၊ကီဝီသီး ၊သခြါးေမႊးတို႕ႏွင့္ဆင္တူပါသည္။ နဂါးေမာက္သီး၏အခြံကိုခြါလိုက္ပါကအျဖဴေရာင္အသား(သို႕)အနီေရာင္ အသားႏွင့္အတူစားလို႕ရေသာ အမဲေရာင္အေစ့ငယ္ေလးမ်ား ကိုေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါသည္။

 

 

 နဂါးေမာက္သီးသည္ ေသြးတြင္းရွိသၾကားဓာတ္ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။ ကင္ဆာျဖစ္ပြါးမႈကိုကာကြယ္ေပးသည္။   

မေကာင္းေသာ ကိုလက္စထေရာမ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည့္အျပင္ အသားအေရကိုေခ်ာမြတ္ေစသည္။ အစာစားခ်င္စိတ္ကိုျဖစ္ေပၚေစသည့္အျပင္အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းသည္။  မ်က္လုံးက်န္းမာေရးကိုေကာင္းေစသည္။အ႐ိုးႏွင့္သြားမ်ားကိုခိုင္မာေစသည္။ 

   ဓားရွမိေသာဒဏ္ရာမ်ားကို လ်င္ျမန္စြာအနာက်က္ေစသည္။ မွတ္ညဏ္အားေကာင္းေစသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More