ရွမ္း႐ုိးရာ ဟင္းလ်ာျဖစ္တဲ့ ရွမ္းပဲပုပ္နွင့္ ၾကက္သား အာလူးဟင္းပါ။
ခ်ဳိဆိမ့္တဲ့ ၾကက္သား၊ အာလူး အရသာကိုရရွိမွာပါ။
ထမင္းၿမိန္မယ့္ ဟင္းလ်ာတစ္ခြက္ပါ။ ခ်က္ရလည္းလြယ္တာမုိ႔
ခုပဲ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• ၾကက္ေပါင္ - ၄၀၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
• အာလူး - ၄ လံုး (လက္မ၀က္အရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
• ရွမ္းပဲပုပ္ - ၂ ခု (င႐ုတ္ဆံုျဖင္႔ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
• စပါးလင္ - ၂ ခု (မညက္တညက္ေထာင္းၿပီး ခ်ည္ထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေရ - ၃ ခြက္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊
နႏြင္း၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲပုပ္၊ စပါးလင္) တုိ႔ကိုသမေအာင္ ေရာနယ္လုိက္ပါ။
၂။ ၿပီးမွ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ၾကက္သား၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအားလံုးကိုလံုး
၃။ ထုိ႔ေနာက္ အာလူး၊ ေရ(၃ခြက္) ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔
ၾကက္သား နွင့္ အာလူးႏူးသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
၄။ အသားႏူးလွ်င္ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္၊
ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားျဖဴးကာ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
၅။ အရသာရွိၿပီး အနံ႔ေမႊးေသာ ရွမ္းပဲပုပ္ႏွင့္
ၾကက္သားအာလူးဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
WUTYEE Food House
http://