Pages - Menu

17 Oct 2013

ရွမ္းပဲပုပ္ႏွင့္ ၾကက္သားအာလူးဟင္း

ရွမ္း႐ုိးရာ ဟင္းလ်ာျဖစ္တဲ့ ရွမ္းပဲပုပ္နွင့္ ၾကက္သား အာလူးဟင္းပါ။
ခ်ဳိဆိမ့္တဲ့ ၾကက္သား၊ အာလူး အရသာကိုရရွိမွာပါ။
ထမင္းၿမိန္မယ့္ ဟင္းလ်ာတစ္ခြက္ပါ။ ခ်က္ရလည္းလြယ္တာမုိ႔
ခုပဲ ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• ၾကက္ေပါင္ - ၄၀၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
• အာလူး - ၄ လံုး (လက္မ၀က္အရြယ္ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီး အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
• ရွမ္းပဲပုပ္ - ၂ ခု (င႐ုတ္ဆံုျဖင္႔ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
• နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
• စပါးလင္ - ၂ ခု (မညက္တညက္ေထာင္းၿပီး ခ်ည္ထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေရ - ၃ ခြက္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုထဲတြင္ (ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊
နႏြင္း၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲပုပ္၊ စပါးလင္) တုိ႔ကိုသမေအာင္ ေရာနယ္လုိက္ပါ။

၂။ ၿပီးမွ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလွ်င္ ေရာနယ္ထားေသာ ၾကက္သား၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအားလံုးကိုလံုးၿပီး ၂ မိနစ္မွ ၃ မိနစ္ထိ ခ်က္ေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ အာလူး၊ ေရ(၃ခြက္) ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔
ၾကက္သား နွင့္ အာလူးႏူးသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။

၄။ အသားႏူးလွ်င္ အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းၿပီး နံနံပင္၊
ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ားျဖဴးကာ မီးပိတ္လုိက္ပါ။

၅။ အရသာရွိၿပီး အနံ႔ေမႊးေသာ ရွမ္းပဲပုပ္ႏွင့္
ၾကက္သားအာလူးဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

WUTYEE Food House
http://www.wutyeefoodhouse.com/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More