Pages - Menu

17 Oct 2013

ခရမ္းသီးေထာင္း


ပါ၀င္ပစၥည္းေတြက...

၁။ ခရမ္းသီးအစိမ္းေရာင္အရွည္မ်ိဳး..။
၂။ ငရုတ္ပြေတာင့္ရွည္..။(ဒီေနရာမွာ..bell pepper လိုငရုတ္ပြမ်ိဳးမပာုတ္ပါဘူး..လက္ညိွဳး၊လက္မအရြယ္ငရုတ္ပြေတာင့္ရွည္ပါ..သူကစိမ္း၀ါေရာင္ရိွၿပီး...သိပ္မစပ္ပဲအနံ.ေမႊးတာပါ)။
၃။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ..။
ခရမ္းသီးေတြကို..မီးေအးေအးနဲ့..အက်က္ညီေအာင္လွည့္ကင္ေပးရပါမယ္ၿပီးရင္အခြံေတြကိုေၿပာင္စင္ေအာင္သန္.စင္ထားပါ။
ငရုတ္ပြေတာင့္ရွည္နဲ.ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္းကင္တဲ့တုတ္ေခ်ာင္းေလးမွာထိုးၿပီးမီးကင္ေပးပါ..။
ငရုတ္ဆုံမွာ..ကင္ထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ.ငရုတ္သီးကိုညွက္ေအာင္အရင္ေထာင္းပါ...ၿပီးမွ..အခြံႏႊာထားတဲ့ခရမ္းသီးေတြကိုထည့္ၿပီးၾကိတ္ေခ်ေပးရပါမယ္...။ေနာက္ဆုံးမွ..ဆား၊အခ်ိဳမွဳန္.၊ၾကက္သားမွဳန္.အနည္းငယ္ကိုအရသာပိုေအာင္ၿဖည့္စြက္ေပးလိုက္ၿပီး..မိမိႏွစ္သက္ရာတို.စရာမ်ားနဲ.တြဲဖက္သုံးေဆာင္လို.ရပါၿပီ...။အလိုက္ဖက္ဆုံးကေတာ့..ေကာက္ညွင္းေပါင္း၊ဘဲဥၿပဳတ္၊
၀က္ေခါက္ေၾကာ္တို.နဲ.တြဲဖက္ေစတာပါ....။

မွတ္ခ်က္..။ငါးၾကိဳက္တတ္သူမ်ားငါးခူကိုမီးကင္ၿပီး..ေရာေပါင္းေထာင္းႏိူင္ပါတယ္..။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More