Pages - Menu

17 Oct 2013

သီးစံုခ်ဥ္ရည္ဟင္း

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
• အသီးစုံ - ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
• ဘူးသီး - ၁ ျခမ္း
• ခရမ္းသီး - ၁ လုံး
• ႐ုံးပတီသီး - ၄/၅ ေတာင့္
• မုန္လာဥျဖဴ - ၁ လုံး
• ဒန္႔သလြန္သီး - ၂ ေတာင့္
• အာလူး - ၂ လုံး
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လုံး
• နံနံပင္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး(ပါးပါးလွီး)
• ငါးရံ႕ေျခာက္ - ၅၀ ဂရမ္
• မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ - ၅၀ မီလီမီတာ
• ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
• ဆား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သားမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• မဆလာ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆီ - ၃ ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
.....................
၁။ ပထမဆုံး အသီးအႏွံမ်ားကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာပုံစံအတိုင္
လွီးျဖတ္ၿပီး ေရစင္စင္ေဆးထားပါ။ ငါးေျခာက္ကို ဓားျပား႐ိုက္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးနဲ႔ အျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။

၂။ ဘဲဥ (သို႔) ၾကက္ဥကိုျပဳတ္ၿပီး အခြံခြါကာ ဆီပူတြင္ ၁ မိနစ္ခန္႔
လွိမ္႔ေၾကာ္ေပးထားပါ။

၃။ ဆီပူအိုးထဲတြင္ ၾကက္သြန္မ်ားကို ဆီသတ္ေပးပါ။

၄။ နႏြင္း အခ်ဳိဇြန္းတစ္၀က္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ အခ်ဳိဇြန္း ၁ ဇြန္းထည့္ၿပီး
ေရာေမႊေပးပါ။

၅။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီဆိုရင္ ငါးေျခာက္ထည့္ၿပီး အရင္ဆုံး
အာလူးထည့္ၿပီးေမႊပါတယ္။ အာလူးက အက်က္ေႏွးလို႔ သူ႔ကို
အရင္ဆုံးထည့္ပါတယ္။

၆။ (၃) မိနစ္ခန္႔အၾကာမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ႐ုံးပတီသီးေတြကလြဲရင္
က်န္တာေတြ အကုန္ထည့္လုံးပါတယ္။ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊
ငံျပာရည္တို႔ထည့္ပါ။ လုံးေနရင္း အသီးေတြက
အေရာင္အနည္းငယ္စီ ေျပာင္းလာပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊
ေရ ၁ လီတာအရင္ထည့္ အဖုံးအုပ္ၿပီး ပြက္လာပါေစ။
ေရပြက္ရင္ မန္က်ည္းေရထည့္ ႐ုံးပတီသီးထည့္ႏိုင္ပါၿပီ။
က်န္တဲ့ ေရ ၁ လီတာကိုထပ္ထည့္ၿပီး တစ္ခါ ေရပြက္လာရင္
မီးပိတ္ၿပီး ဘဲဥထည့္ နံနံပင္ျဖဴး၊ မဆလာခပ္ကာ အရသာရွိရွိ
သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Htet Family's Creation

www.htetfamily.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More