၁၆၁ သာ ရိွပါတယ္။ ဟားဗက္ လူမႈ ေဆးပညာ တကၠသိုလ္မွ ေလ့လာမႈအရ သုေတသီ ေတြက တစ္ပတ္ကို ပဲနီေလး အနည္းဆံုး ႏွစ္ႀကိမ္ စားသူေတြဟာ တစ္လကို တစ္ႀကိမ္ထက္ နည္းၿပီး ပဲနီေလး စားသူေတြထက္ သားျမတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္း သြားတာကို သုေတသီေတြက ေတြ႕ရိွခဲ့ပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ပဲနီေလးဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို တည္ၿငိမ္ေစတဲ့ အတြက္ ဆာေလာင္မႈ မျဖစ္တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ အသံုးဝင္ တယ္လို႔လည္း ေလ့လာမႈ ေျခာက္ခု အရ သိရပါတယ္။
Ref: Good Health
ျမ၀တီ