စပ်စ္သီးဟာ အရသာ ခံၿပီးစားဖို႔ တစ္ခုတည္း အတြက္သာ အသံုးဝင္တာ မဟုတ္ပါဘူး။
John Hopkins University မွ သုေတသန ပညာရွင္ေတြဟာ စပ်စ္မႈန္႔ကို အဆစ္ေရာင္ ေနတဲ့ ႂကြက္ေတြမွာ စမ္းသပ္ ၾကည့္ပါတယ္။
ဒီႂကြက္ေတြဟာ အာနိသင္
မပါတဲ့ေဆး (Placebo) ေပးထားတဲ့ ႂကြက္ေတြ ထက္စာရင္ နာက်င္မႈနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့
လကၡဏာေတြ နည္းနည္းပဲ ျပေတာ့တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
လူနာေတြကို အကိုက္အခဲ
ေပ်ာက္ေဆး တစ္မ်ိဳးတည္းပဲ ေပးတာ ထက္စာရင္ ေဆးကို စပ်စ္မႈန္႔နဲ႔ တဲြေပးတာက
လူနာအတြက္ ပိုထိေရာက္မႈ ရိွတာကို ေတြ႕ရပါတယ္။
ေလာေလာ ဆယ္မွာေတာ့
က်န္းမာေရးနဲ႔ မသင့္ေတာ္မယ့္ အဆင္သင့္ အျမန္စာေတြ စားေနမယ့္ အစား
စပ်စ္သီးေလး ၿမံဳ႕ေနတာက ပိုအက်ိဳး ရိွပါတယ္။