Pages - Menu

26 Jan 2014

ေသြးခဲမႈ မျဖစ္ေအာင္ ၾကက္သြန္နီ စားသင့္

ၾကက္သြန္နီသည္ ေသြးခဲေစမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပး ေသာေၾကာင့္ အစားအစာ မ်ားတြင္ ပံုမွန္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳသင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး ဆရာဝန္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ ပံုမွန္ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း၊ ဆိုဒီယမ္ သတၱဳဓာတ္ ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ ရွိ ဆဲလ္မ်ားႏွင့္ အင္ဆူလင္ တံု႔ျပန္ ႏိုင္စြမ္းအား ကို ေကာင္းမြန္ေစတာ ေၾကာင့္ သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပး ႏိုင္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ အားေလွ်ာ့ခ်ေပး ႏိုင္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
 
 မ်ိဳးဆက္ပြား အဂၤါကို သန္စြမ္းေစေၾကာင္း၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္း ေဝဒနာမ်ား၊ ဝမ္းကိုက္ျခင္းမ်ားကို ကုသရာတြင္ အထူး ေကာင္းမြန္သည့္ သဘာဝေဆး တစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
 
 ထို႔အျပင္ ကြာစီတင္ဟု ေခၚသည့္ အပင္ထြက္ ဖေလဗိုးႏြ်ိက္ ပါဝင္ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအား ကိုျမႇင့္ေပးၿပီး ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္းလည္း သိရွိရသည္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More