Lactobacillus Acidophilus လိုမ်ိဳး သက္ရွိ ပိုးမႊားေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္
အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယား ေတြျဖစ္ၿပီး အစာေျခ စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အျပင္
ခႏၶာကိုယ္ က်န္းမာေရး အတြက္ပါ ေကာင္းမြန္ ပါတယ္။
Probiotic ေခၚတဲ့ ခႏၶာကိုယ္ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ Cheese ကိုစားၿပီး မီဆို ဟင္းခ်ိဳ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေအာက္ပါ အက်ိဳး ေက်းဇူးေတြ ရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ျခင္း
ပဲပ႐ိုတင္းနဲ႔အတူ Probiotics ေတြ စားေပးတာဟာ သင့္ရဲ႕မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ LDL အဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ပါတယ္။ Wollongong တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ပဲႏို႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ ကိုလက္ စထေရာ အဆင့္ အနည္းငယ္ ျမင့္မားေနတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီး ေတြမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္ စထေရာအဆင့္ သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ဝမ္းဗိုက္အဆီက်ျခင္း
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ သူတို႔ရဲ႕ကိုယ္ဝန္ အေစာပိုင္း ကာလ (ပထမသံုး လပတ္) အတြင္း Probiotics ေတြ စေသာက္ ထားပါက ကေလး ေမြးၿပီး တစ္ႏွစ္ အၾကာမွာ ဝမ္းဗိုက္မွာ အဆီေတြ စုႏိုင္ေျခ နည္းတယ္လို႔ Finlandမွ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ Probiotics အားျဖည့္ ေဆးေတြဟာ အစာမွ ရရွိတဲ့ ကယ္လိုရီကို စုပ္ယူမႈ နည္းတာေၾကာင့္ အဆီ အေနနဲ႔ စုမေဝး ႏိုင္ဘူးလို႔ ကၽြမ္းက်င္သူ ေတြက ဆိုပါတယ္။ ဒီအက်ိဳး ေက်းဇူးကို ရရွိဖို႔ ကိုယ္ဝန္ ေဆာင္ဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။ သာမာန္လူ ေတြလည္း ရရွိ ႏုိင္ပါတယ္။
အစာေျခစနစ္ ပိုေကာင္းျခင္း
Probiotic အားျဖည့္ေဆး ေတြဟာ ဗိုက္ပြတာ၊ ေလထိုးတာေတြကို သက္သာ ႏိုင္တယ္လုိ႔ ျပင္သစ္မွ ေလ့လာမႈ အသစ္ေတြအရ သိရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားတဲ့ ႏို႔ကိုေန႔စဥ္ ေသာက္သူေတြရဲ႕ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္ပတ္ အၾကာမွာ ပိုၿပီးအစာေျခႏိုင္ကာ ေလပြတာနဲ႔ ဗိုက္ပြတာ သက္သာ ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာ မႈေတြအရ သိရ ပါတယ္။
ဓာတ္မတည့္မႈ ေလ်ာ့နည္းႏိုင္ျခင္း
ေန႔စဥ္ Probiotic ေသာက္ထားတဲ့ ရာသီဥတုကိုလိုက္ၿပီး ဓာတ္မတည့္မႈ ရွိသူ ေတြမွာ hay fever လကၡဏာ ရေစတဲ့ Antibodies Immunoglobulin E (Ig E) အဆင့္ နည္းသြားကာ၊ ဓာတ္မ တည့္မႈ တံု႔ျပန္တာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ Immunoglobulin G(Ig G) အဆင့္ေတြ ျမင့္တက္ လာတာကို British မွ သုေတသန ျပဳသူေတြမွ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
အနည္းဆုံးေတာ့ ၁ ပတ္ကုိ ၁ ခါ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ေပးျခင္းဟာ သင့္ရဲ႕ က်န္းမာေရးကုိ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Probiotic ေခၚတဲ့ ခႏၶာကိုယ္ အက်ိဳးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြ ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ Cheese ကိုစားၿပီး မီဆို ဟင္းခ်ိဳ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေအာက္ပါ အက်ိဳး ေက်းဇူးေတြ ရရွိ ႏိုင္ပါတယ္။
ကိုလက္စထေရာ အဆင့္ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ျခင္း
ပဲပ႐ိုတင္းနဲ႔အတူ Probiotics ေတြ စားေပးတာဟာ သင့္ရဲ႕မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ LDL အဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ် ႏိုင္ပါတယ္။ Wollongong တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ပဲႏို႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ ကိုလက္ စထေရာ အဆင့္ အနည္းငယ္ ျမင့္မားေနတဲ့ အမ်ိဳးသားနဲ႔ အမ်ိဳးသမီး ေတြမွာ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္ စထေရာအဆင့္ သိသိသာသာ ေလွ်ာ့ခ်နိုင္ၿပီး ေသြးေၾကာေတြ က်န္းမာေရး ေကာင္းေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ဝမ္းဗိုက္အဆီက်ျခင္း
ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ သူတို႔ရဲ႕ကိုယ္ဝန္ အေစာပိုင္း ကာလ (ပထမသံုး လပတ္) အတြင္း Probiotics ေတြ စေသာက္ ထားပါက ကေလး ေမြးၿပီး တစ္ႏွစ္ အၾကာမွာ ဝမ္းဗိုက္မွာ အဆီေတြ စုႏိုင္ေျခ နည္းတယ္လို႔ Finlandမွ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ Probiotics အားျဖည့္ ေဆးေတြဟာ အစာမွ ရရွိတဲ့ ကယ္လိုရီကို စုပ္ယူမႈ နည္းတာေၾကာင့္ အဆီ အေနနဲ႔ စုမေဝး ႏိုင္ဘူးလို႔ ကၽြမ္းက်င္သူ ေတြက ဆိုပါတယ္။ ဒီအက်ိဳး ေက်းဇူးကို ရရွိဖို႔ ကိုယ္ဝန္ ေဆာင္ဖို႔ မလိုအပ္ပါဘူး။ သာမာန္လူ ေတြလည္း ရရွိ ႏုိင္ပါတယ္။
အစာေျခစနစ္ ပိုေကာင္းျခင္း
Probiotic အားျဖည့္ေဆး ေတြဟာ ဗိုက္ပြတာ၊ ေလထိုးတာေတြကို သက္သာ ႏိုင္တယ္လုိ႔ ျပင္သစ္မွ ေလ့လာမႈ အသစ္ေတြအရ သိရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားတဲ့ ႏို႔ကိုေန႔စဥ္ ေသာက္သူေတြရဲ႕ ၈၀ ရာခိုင္ႏႈန္းဟာ ႏွစ္ပတ္ အၾကာမွာ ပိုၿပီးအစာေျခႏိုင္ကာ ေလပြတာနဲ႔ ဗိုက္ပြတာ သက္သာ ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာ မႈေတြအရ သိရ ပါတယ္။
ဓာတ္မတည့္မႈ ေလ်ာ့နည္းႏိုင္ျခင္း
ေန႔စဥ္ Probiotic ေသာက္ထားတဲ့ ရာသီဥတုကိုလိုက္ၿပီး ဓာတ္မတည့္မႈ ရွိသူ ေတြမွာ hay fever လကၡဏာ ရေစတဲ့ Antibodies Immunoglobulin E (Ig E) အဆင့္ နည္းသြားကာ၊ ဓာတ္မ တည့္မႈ တံု႔ျပန္တာကို ကာကြယ္ေပးတဲ့ Immunoglobulin G(Ig G) အဆင့္ေတြ ျမင့္တက္ လာတာကို British မွ သုေတသန ျပဳသူေတြမွ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
အနည္းဆုံးေတာ့ ၁ ပတ္ကုိ ၁ ခါ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ေပးျခင္းဟာ သင့္ရဲ႕ က်န္းမာေရးကုိ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျဖစ္ေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။