Pages - Menu

30 Jan 2014

ၾကက္ထမင္းေပါင္း

 
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********

ၾကက္သား....... အနည္းငယ္
ငုံးဥ
ေဂၚဖီထုပ္........
မုန္ညွင္းၿဖဴ.......
ပန္းေဂၚဖီၿဖဴ /စိမ္း...
မွ်စ္ခ်ိဳ.......
ေကာက္ရိုးမွဳိ / ၾကြက္နားရြက္မွိဳ
ဘိုစားပဲ / ေရႊပဲသီး
ေၿပာင္းဖူးေသးေသး ( baby corn )
မုန္လာဥနီ........

ဒီေလာက္ဆိုထမင္းေပါင္းလုပ္ဖို.ၿပည့္စုံပါၿပီ....။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို အေနေတာ္ေလာက္ေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿပီး..
ေရေႏြးဆူဆူမွာ ေရေႏြးေဖ်ာ ၿပီးေရေအးေလာင္းအေအးခံထားပါ..။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးႏွမ္းဆီရိွရင္လည္း..၃-၄
စက္ေလာက္ထည့္ပါ..။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃ တက္ေလာက္ကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ေၾကာ္ၿပီး..ၾကက္သားပါးပါးလွီးကိုထည့္ပါ။

ၾကက္သားေၾကာ္ေနစဥ္..ေလးစိတ္ခြဲခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္းထည့္ပါ..။

ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ဟင္းသီး/ ရြက္ ေတြထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားတဲ့ ငုံးဥေလးေတြလည္းထည့္ပါ။

ၾကက္ၿပဳတ္ရည္(သို.)ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္(၁)လုံးစာေလာက္ထည့္ၿပီး..ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ၊ ဆား၊ သၾကား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ခရုဆီတို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။

ခ်ိဳတဲ့အရသာမွာသၾကားဖက္ကိုဦးစားေပးပါ။

ေနာက္ဆုံးငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.ေလးၿဖဴးကာ..ေရေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္မွဳန္.(သို.)
ေၿပာင္းမွဳန္.ေလးၿဖင့္..မပ်စ္မက်ဲေလး ဆြဲကာ ထမင္းပူပူ အနည္းငယ္ေပၚ
ေလာင္းခ် လိုက္ရင္ ၿမန္မာၿပည္ကေရာင္းတဲ့ ထမင္းေပါင္း ရပါၿပီ...။

မိမိႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ေလးႏွင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ..။


ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More