Pages - Menu

30 Jan 2014

ေၿပာင္းဖူးစလုေၾကာ္

ေၿပာင္းဖူး.........................၃ ဖူး
ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မွဳန္. ......၅ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ၾကက္သြန္နီ......................၁ လုံး ( ပါးပါးလွီး)
ဆား...............................ပါသည္ဆိုရုံ
သၾကား...........................၁ ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )

ေၿပာင္းဖူးကို ဓါးထက္ထက္ေလးနဲ. ၂ ခါၿခစ္လွီးရုံနဲ.ကုန္သြားသည္အထိၿခစ္
ၿပီးလွီးပါ ။ ( ၿခစ္ဇကာမ်ားနဲ.ဆိုအခြံ ၊အႏွစ္ကြဲသြားတတ္ပါတယ္ )

ၾကက္ဥကို သမေအာင္ေခါက္ၿပီး..ဆား၊ သၾကားအရသာသြင္းပါ။ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.ေလးလည္းအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။

ေရႊလိပ္ၿပာမွဳန္.ကို ထည့္ေပါင္းၿပီး...ေရ( ၃) ဇြန္းေလာက္ထည့္ကာထပ္ၿပီး
သမသြားေအာင္ေခါက္ပါ။

ၿခစ္လွီးထားတဲ့..ေၿပာင္းဖူး ၊ ၾကက္သြန္နီေတြ ထည့္ၿပီးေရာေမႊၾကည့္ပါ။ မပ်စ္မ
က်ဲအေနအထားမွာ အသင့္ေတာ္ဆုံးပါ။ လိုအပ္ပါမွ..ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္
ပါ။
(ေရ ထည့္ရတဲ့အခ်ိဳးအစားမေၿပာတာက အခ်ိဳ.မကြ်မ္းက်င္သူမ်ားဆို ေၿပာင္း
ဖူးၿခစ္ ၊ ၾကက္သြန္လွီးကတည္းကေရထြက္ေနတတ္ပါတယ္ )

ဟင္းေကာ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ကို ထည့္ၿပီးဆီပူပူမွာ ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္
ေၾကာ္ပါ။


ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More