ပရိသတ္ႀကီးေရ ဒီတစ္လေတာ့ ေရထဲမွာပဲ ေနပါရေစ။ ၾကက္၊၀က္၊
အသီးအရြက္ ေတြေနာက္မွာေတာ့ ငါးနဲ႔ ပုစြန္ကို ဒီတစ္လမွာ
ခပ္ဆန္းဆန္းေလးေတြ ခ်က္ဖို႔ တင္ျပေပးပါ့မယ္။
ကြၽန္ေတာ္ တာ၀န္ယူရတဲ့ Food & Travel မွာလည္း
ငါးေျခာက္ နဲ႔ပုစြန္ခ်က္နည္း သုပ္နည္းေလးေတြ ထည့္ေပးထားပါတယ္။
အရသာရွိတဲ့ ဟင္းလ်ာေတြကို စရိတ္နည္းနည္းနဲ႔ အခ်ိန္တိုတုိအတြင္းမွာ
ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ေအာင္ ရည္ရြယ္ တင္ဆက္ေပးေနတဲ့ ဒီအစီအစဥ္မွာ
ဒီလအတြက္ ငါးတန္ပဲငါးပိ ဟင္းပြဲေလး တင္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
.......................
• ငါးတန္ - ၂၀ သား
(အ႐ိုးလြတ္ေသာ အပိုင္းေရြးထုတ္ၿပီး အေရခြံဖယ္ထုတ္ပါ)
• UFL ပဲငါးပိ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
• ခ႐ုဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
• ထိုင္၀မ္မုန္ညင္း - ၃ပင္ (ထက္ျခမ္း ျခမ္းထားပါ)
• ခ်င္း - ပါးပါးရွည္ရွည္ လွီးထားပါ
• ေရေႏြး - မုန္ညင္းျပဳတ္ရန္
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
..................
၁။ ေရေႏြးဆူဆူမွာ သၾကားအနည္းငယ္ခတ္ၿပီး ထိုင္၀မ္မုန္ညင္းမ်ားကို
မိနစ္၀က္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
၂။ ငါးတန္အသားတံုး ႏွစ္တံုးလွီးၿပီး ဆားအနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းတုိ႔ႏွင့္ အရသာ သြင္းထားပါ။
၃။ ဆီ စားပြဲဇြန္း သံုးဇြန္းခဲြကို အေၾကာ္အိုးတြင္ အပူေပးၿပီး
မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖင့္ အရသာ သြင္းထားေသာ ငါးတန္မ်ားကို ေၾကာ္ပါ။
အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ လွန္ေပးပါ။ အသားမ်ား အ၀ါေရာင္
သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။
၄။ ေဆာ့စ္ခ်က္ရန္ က်န္ေသာ ဆီ ထမင္းစားဇြန္းတစ္၀က္ကို
အိုးတစ္လံုးတြင္ အပူေပးပါ။ သၾကားထည့္ ၿပီး သၾကားညိဳလာေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၅။ ခ်င္း၊ ပဲငါးပိ၊ ခ႐ုဆီတို႔ထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ။
ေဆာ့စ္အရည္ပ်စ္ပ်စ္ ရလွ်ႈင္ ျပင္ဆင္ရန္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
၆။ ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္တြင္ ျပဳတ္ထားေသာ မုန္ညင္းမ်ားကို စီထားပါ။
အေပၚမွ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးတံုးမ်ားကို စီၿပီး တင္ပါ။
ေနာက္ဆံုး အေပၚမွ ပဲငါးပိေဆာ့စ္ရည္ ေလာင္းပါ။
ဒီဟင္းဟာ ပံုစံသံုးမ်ိဳး ခ်က္ျပဳတ္ရေပမဲ့ လြယ္ကူ႐ိုးရွင္းပါတယ္။
အျမင္ဆန္းၿပီး အရသာရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ကို လြယ္လြယ္ကူကူ
ဖန္တီးႏိုင္ပါေစလို႔ ဆႏၵျပဳလိုက္ပါတယ္။
(2000 Ks / 20 min)
.............
သစ္ထူး
.............
https://www.facebook.com/