Pages - Menu

2 Feb 2014

ကုလားပဲလုံးၿဖဴ နဲ.အာလူးဟင္း

ကုလားပဲလုံးၿဖဴ( Chickpeas ).........၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
အလူးၾကီးၾကီး..............................၃ လုံး
ၾကက္သြန္နီ.................................၂လုံး
ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္း..............................၁ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................................၄ တက္( ႏဳပ္ႏုပ္စဥ္း)
နႏြင္းမွဳန္. +ငရုတ္စပ္မွဳန္. ...............အနည္းငယ္စီ
ဆီ.........................................၁ဇြန္း(ထမင္းစား)
ေထာပတ္................................၁ဇြန္း(......။.....)
အိႏၵိယမဆလာ.........................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း)

ကုလားပဲအၿဖဴလုံးေတြကို..အနည္းဆုံး ၃ နာရီခန္.ၾကိဳတင္ေရစိမ္ထားပါ။

အခ်ိန္ၿပည့္ၿပီဆိုရင္..ခ်င္းေသးေသးေလးတစ္တက္ကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ကာ
ၿပဳတ္ေပးပါ။

အားလူးေတြကိုအခြံခြါၿပီး..အတုံးငယ္ေလးေတြတုံးၿပီးေၾကာ္ယူဆီစစ္ထားပါ။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးၿပီး..ၾကက္သြန္နီ ၊ၿဖဴ တို.ကို နႏြင္းမွဳန္.၊ငရုတ္
စပ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။ မဆလာေလးလည္းထည့္ေပါင္းဆီသတ္ၿပီး..
ၿပဳတ္ၿပီးႏွဴးစၿပဳေနတဲ့..ကုလားပဲအၿဖဴ အိုးထဲကိုေလာင္းခ်ပါ..။

ေၾကာ္ယူစစ္ထားတဲ့အာလူးေတြထည့္ကာ..ဆား၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းကာေရကိုမိမိလိုခ်င္တဲ့အပ်စ္အက်ဲ..ခန္.
မွန္းၿပီးထည့္ပါ...။

ေနာက္ဆုံးစာခါနီးးဆူေနတဲ့အိုးထဲ..ေထာပတ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ပူရီ ၊
ခ်ာပါတီတို.ႏွင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ..။

အခ်ဥ္အတြက္..ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးေရေဆးကာ..ငရုတ္သီးစိမ္း၊သံပုရာ
ရည္ ၊ပူဒီနံ ေလးနဲ.တြဲၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးသုပ္ပါ။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More