ဂ်ဳံၾကမ္းမွဳန္. .......၃ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္းလုံး)
ေရ...................၁ ခြက္(...............။.................)
ေထာပတ္ဆီ.......၁ဇြန္းခြဲ( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား.................၁ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား.............၁ ဇြန္း(..............။...........)
ဂ်ဳံေတြကို ဂ်ဳံစစ္ဇကာနဲ.စစ္ခ်ပါ။
မ်က္နွာၿပင္ညီတဲ့ စတီးစားပြဲ (သို.) သစ္သားစားပြဲေပၚမွာ ပုံၿပီး..အလယ္ဗဟို
ကိုအေပါက္ငယ္ေဖာက္ပါ..
ထိုအခ်ိဳင့္ခြက္ထဲကို ေထာပတ္ဆီ ၊ ဆား ထည့္ကာ ေရတစ္၀က္ခန္.ကိုဦးစြာ
ထည့္ၿပီး..နယ္ပါ..။
လက္က်န္ေရကိုတၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းစီထည့္ၿပီးလက္ဖေနာင့္အားနဲ.သမၿပီးေစး
ေထြးသြားတဲ့မုန္.သားရတဲ့အထိနယ္ေပးပါ။
နယ္ၿပီးရင္..၁၀ မိနစ္ခန္.ပိတ္စပါးေလးအုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ..။
တင္းနစ္ေဘာလုံးအရြယ္ေလာက္ေတြပိုင္းၿဖတ္ၿပီး...မိမိႏွစ္သက္သလို အ၀ိုင္း
(သို.) ေလးေထာင့္ပုံရေအာင္မုန္.ဒလွိမ့္တုံး( သို.) ေခ်ာမြတ္တဲ့ပုလင္းနဲ.
ဖိၿပားေပးပါ။
ပူေနတဲ့ မုန္.ေရပါလိုအိုးမ်ိဳးမွာ..ေထာပတ္အနည္းငယ္ကို နံွ.ေအာင္သုတ္လိမ္း
ေပးၿပီး...မုန္.သားကိုမီးဖုတ္သကဲ့သို. ဟိုဖက္ဒီဖက္ၿပဳလုပ္ေပးပါ။
အနည္းဆုံး (၂-၃ ) မိနစ္ေလာက္ ဖုတ္ေပးရပါမည္...။
ေထာပတ္ဆီ.......၁ဇြန္းခြဲ( ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား.................၁ဇြန္း ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား.............၁ ဇြန္း(..............။...........)
ဂ်ဳံေတြကို ဂ်ဳံစစ္ဇကာနဲ.စစ္ခ်ပါ။
မ်က္နွာၿပင္ညီတဲ့ စတီးစားပြဲ (သို.) သစ္သားစားပြဲေပၚမွာ ပုံၿပီး..အလယ္ဗဟို
ကိုအေပါက္ငယ္ေဖာက္ပါ..
ထိုအခ်ိဳင့္ခြက္ထဲကို ေထာပတ္ဆီ ၊ ဆား ထည့္ကာ ေရတစ္၀က္ခန္.ကိုဦးစြာ
ထည့္ၿပီး..နယ္ပါ..။
လက္က်န္ေရကိုတၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းစီထည့္ၿပီးလက္ဖေနာင့္အားနဲ.သမၿပီးေစး
ေထြးသြားတဲ့မုန္.သားရတဲ့အထိနယ္ေပးပါ။
နယ္ၿပီးရင္..၁၀ မိနစ္ခန္.ပိတ္စပါးေလးအုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ..။
တင္းနစ္ေဘာလုံးအရြယ္ေလာက္ေတြပိုင္းၿဖတ္ၿပီး...မိမိႏွစ္သက္သလို အ၀ိုင္း
(သို.) ေလးေထာင့္ပုံရေအာင္မုန္.ဒလွိမ့္တုံး( သို.) ေခ်ာမြတ္တဲ့ပုလင္းနဲ.
ဖိၿပားေပးပါ။
ပူေနတဲ့ မုန္.ေရပါလိုအိုးမ်ိဳးမွာ..ေထာပတ္အနည္းငယ္ကို နံွ.ေအာင္သုတ္လိမ္း
ေပးၿပီး...မုန္.သားကိုမီးဖုတ္သကဲ့သို. ဟိုဖက္ဒီဖက္ၿပဳလုပ္ေပးပါ။
အနည္းဆုံး (၂-၃ ) မိနစ္ေလာက္ ဖုတ္ေပးရပါမည္...။