Pages - Menu

2 Feb 2014

ပူရီၿပဳလုပ္နည္း

ဂ်ဳံၾကမ္းမွဳန္.............၃ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
ဆား.....................၃/၄ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေရ.......................၁ ၁/၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ေၾကာ္ရန္ဆီ.............၁ လီတာ

ပထမဆုံးဂ်ဳံေတြကို ဂ်ဳံစစ္ဇကာနဲ.စစ္ပါ။

ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာ..ဂ်ုဳံ၊ ဆား တို.ကိုေရာၿပီး..ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းဆီ
ထည့္ၿပီးလက္သီး၊ လက္ဖေနာင့္အားနဲ.ထိုးနယ္ပါ။

ဒီလိုနယ္ခ်ိန္မွာ ဂ်ဳံအေပၚမူတည္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ေရကို၁ ခြက္ခြဲ ခန္.မွန္း
ေပမယ့္လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ၿပဳလုပ္ေပးရပါမယ္...။

နယ္ထားတဲ့ဂ်ဳံသားဟာေပ်ာ့ေထြးေနတာမ်ိဳးမဟုတ္သလို..မာခဲေနတဲ့အေနအထားမ်ိဳးလည္းမဟုတ္ပဲ..
လက္နဲ.ထိၾကည့္ရင္နွဳးညံ့ေနတဲ့အေနအထားအမ်ိဳးၿဖစ္ေနရပါမယ္...။

နယ္ၿပီးရင္..၁၀ မိနစ္ခန္.ပိတ္စပါးေလးအုပ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ..။

ၾကက္ဥအလုံးေသးအရြယ္ေလာက္ေလးေတြလုံးၿပီး..ဆီအနည္းငယ္စြတ္ကာ
မုန္.ဒလွိမ့္တုန္း(သို.) ပုလင္းလုံးေလးနဲ.ခပ္၀ိုင္း၀ိုင္းခပ္ပါးပါးေလးရေအာင္
ဖြဖြေလးဖိလွိမ့္ေပးပါ ( မုန္.တစ္ခုလုံးအထူအပါးညီေနရပါမယ္..။)

စစ္ဇကာပါတဲ့ေၾကာ္ဇြန္းေလးကိုအသုံးၿပဳၿပီး..ဆီပူပူမွာထည့္ကာ၁၀ စကၠန္.
ေလာက္ေလးပဲေၾကာ္ေပးရပါမယ္။ ေၾကာ္စဥ္အတြင္းဇကာေလးနဲ.ဖိေပးလိုက္
မွေဖာင္းပြလာပါမယ္..။ေဖာင္းပြလာတာနဲ.ခ်က္ခ်င္းစစ္ယူၿပီး..ပူပူေလးကိုမိမိ
ႏွစ္သက္ရာ အာလူး+ပဲ ဟင္းတို.ၿဖင့္ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။

photo credit..Google Search.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More