Pages - Menu

2 Feb 2014

အသီးအရြက္ေၾကာ္

အသီးအရြက္ေတြ..ေၾကာ္တဲ့အခါ...ႏွဴးအိဖို.လိုသလိုအေရာင္မေၿပာင္း( ၀ါမ
သြားပဲ) သဘာ၀အတိုင္းေလးရခ်င္တယ္ဆိုရင္...နည္းလမ္း(၂ ) သြယ္ရိွပါ
တယ္..။ မီးအရိွန္ ၊ ၀င္ဆန္.တဲ့အိုးပမာဏအရြယ္ကိုေရြးခ်ယ္တတ္ရင္..
တိုက္ရိုက္ေၾကာ္ေပးႏိူင္ပါတယ္...။

ေနာက္တစ္နည္းကေတာ့..ေသခ်ာေစဖို. ဆားအနည္းငယ္ခပ္ထားတဲ့ေရေႏြး
ဆူဆူမွာထည့္ၿပီးေဖ်ာ( ၿပဳတ္ ) ကာ ေရေအးအၿမန္ေလာင္း(လိုအပ္သေလာက္) ေပးဖို.ပါပဲ..။ဒါကေတာ့..
အသီးအရြက္ကက်က္ေနၿပီၿဖစ္တဲ့အတြက္..ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္..စိုးရိမ္စရာမလိုပဲ
အလြယ္တကူေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္..။

ကန္စြန္း၊ ကိုက္လန္ စတာေတြကိုေတာ့..ပထမနည္းအတိုင္းကြ်မ္းက်င္စြာ
ေၾကာ္ႏိူင္ရင္အေကာင္းဆုံးေပါ့...။

ကြ်န္ေတာ္က..ေအာက္ပါဟင္းပြဲကို ပထမနည္းနဲ.တိုက္ရိုက္အၿမန္ေၾကာ္ပါ
တယ္။

ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ေရႊပဲ ႏွင့္ မုန္လာဥနီအစိမ္းေၾကာ္
******************************၊

ပန္းေဂၚဖီစိမ္း ၊ ေရႊပဲ ၊ ဥနီ တို.ကိုအရြယ္ညီေလးေတြသင္/ လွီးၿဖတ္ထားပါတယ္..။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃ တက္ေလာက္ကို ဓါးၿပားရိုက္ထားပါတယ္..။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြေပၚမွာ..ခရုဆီ ၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ၊သၾကား၊ ငရုတ္
ေကာင္းမွဳန္.တို.ကို အရံသင့္ထည့္ထားပါတယ္။

ဒယ္အိုးကိုဆီအနည္းငယ္နဲ.အပူေပးၿပီး..ၾကက္သြန္ၿဖဴထည့္..ခ်က္ခ်င္းဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြထည့္ၿပီး..
မီးၿပင္းၿပင္းမွာ ၃ မိနစ္ခန္. တိုက္ရိုက္ေၾကာ္ပါ
တယ္...အေရာင္လဲမေၿပာင္း ႏွဴးအိတဲ့အစိမ္းေၾကာ္ေလးေပါ့..။

ပို.စ္ရဲ.အထက္ပိုင္းမွာေရးထားတာက..ကြ်န္ေတာ့္ဆီ..အေရာင္မေၿပာင္း
ေအာင္..အစိမ္းေၾကာ္ကို..ဘယ္လိုေၾကာ္ရသလဲလို.ေမးလာသူမ်ားအတြက္
ရည္ရြယ္ပါတယ္..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More