Pages - Menu

2 Feb 2014

ရွမ္းငါးေပါင္း

 
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********

ငါးအသား....................(၅၀) သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ......................၁၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း......................၁၀ ေတာင့္
ရွမ္းနံနံ..............................၂ စည္း
နံနံပင္...............................၁ စည္း
ၿမန္မာပင္စိမ္း......................၁စည္း
ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္...................အနည္းငယ္
ဆီ......................................၃ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
သံပုရာသီး............................၂ လုံး

ငါးအသားေတြကိုေရေဆး၊ စစ္ၿပီးရင္..ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.၊
သံပုရာသီး(၁) လုံးကိုအရည္ညွစ္ၿပီး...(၁၀) မိနစ္ခန္.ႏွပ္ထားပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း..ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း တို.ကို ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ..။

နံနံပင္၊ ရွမ္းနံနံ၊ ပင္စိမ္းတို.ကိုလည္းပါးပါးလွီးပါ...။

ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာ..ငါး၊ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာၾကက္သြန္ၿဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း
၊ပါးပါးလွီးထားေသာပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္တို.ကို ဆီ ၊ လက္က်န္သံပုရာသီးတို.ၿဖင့္သမသြားေအာင္ခပ္ဖြဖြနယ္ပါ...။

ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းထားေသာအိုးတစ္လုံးမွာထည့္ၿပီး..အေပၚယံကေနငွက္ေပ်ာဖက္ေလးလုံေအာင္

ထပ္ၿပီးအုပ္ထားပါ။

အဖုံးကိုလုံၿခံဳေအာင္ပိတ္ၿပီးအေလးခ်ိန္ရိွေသာအရာတစ္ခုတင္ထားပါ။

အနည္းဆုံးမီးအပူခ်ိန္မွာ...မိနစ္(၃၀) ခန္.ေပါင္းေပးရပါမယ္..။ေမႊေပးစရာ
မလိုေအာင္..မီးအပူခ်ိန္နည္းဖို.ပဲလိုအပ္ပါတယ္...။

မိနစ္(၃၀) ေလာက္ထိုနည္းအတိုင္းေပါင္းၿပီးရင္..ငွက္ေပ်ာဖက္နံ. ၊ ပာင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ရနံ.သင္းေနသာရိုးရွင္းတဲ့ရွမ္းငါးေပါင္းစား
သုံးလို.ရပါၿပီ...။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More