Pages - Menu

16 Apr 2014

ပုစြန္ခ်ဥ္စပ္

 
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


ပုစြန္အေကာင္ေသး...................... ၁/၂ ကီလို
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................................၃ လုံး( ၂ စင္တီမီတာအရြယ္စိတ္)
ၾကက္သြန္နီ.................................၂ လုံး( .................။.............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................................၄ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခ်င္းေသးေသး.............................. ၁တက္( မွ်င္မွ်င္လွီး)
ႈပန္းငရုပ္ပြ....................................၂ လုံး (အေစ့ထုတ္ၿပီးပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္...................အနည္းငယ္ (၁လက္မခန္.ပိုင္းၿဖတ္ပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း................................၃ ေတာင့္( ဓါးၿပားရိုက္ )
ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္. ............................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္သီးေဆာ့စ္( ခ်ီတို)...................၂ ဇြန္း (..........။.......)

ပုစြန္ေတြကိုေခါင္းခ်ိဳး၊ အခြံခြါ ၊ေခ်းထုတ္သန္.စင္ၿပီးရင္ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္ႏွပ္ထားပါ 
( သတိၿပဳရန္ ။ ။ ပုစြန္ေတြခြြါၿပီးမွ..ေရၿပန္ေဆးပါက..အခ်ိဳဓါတ္ဆုံးရွဳံးပါတယ္ )

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအဆင္သင့္ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့...ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ
ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ.ခ်င္းကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္ဆီသတ္ပါ...။

ထို.ေနာက္ၾကက္သြန္နီကိုေပါင္းထည့္ၿပီး...အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္..ငရုတ္
ၾကမ္းမွဳန္.ကိုထပ္ေပါင္းထည့္ပါ..။

ခ်က္ခ်င္းပုစြန္ကိုထည့္ၿပီး..သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္၊ ခရုဆီ ၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ 
သံပုရာရည္တို.ၿဖင့္အရသာသြင္းပါ...။မီးအရွိန္ကိုၿမွင့္တင္ၿပီး ၃မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ေပးပါ။

ပုစြန္ေတြပာာအရသာေတြစုပ္ယူၿပီးေရအနည္းငယ္ခမ္းေၿခာက္သြားလွ်င္ပန္း
ငရုတ္ပြနဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို.ကိုၿဖည့္စြက္ပါ...။

မိမိႏွစ္သက္ေသာအရသာၿပည့္စုံၿပီဆိုရင္ေတာ့..
နံနံပင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးၿဖဴးထည့္ၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္...။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More