ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္အေကာင္ေသး...........
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..............
ၾကက္သြန္နီ................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ခ်င္းေသးေသး...............
ႈပန္းငရုပ္ပြ..............
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္.....
ငရုတ္သီးစိမ္း.............
ငရုတ္ၾကမ္းမွဳန္. ..........................
ငရုတ္သီးေဆာ့စ္( ခ်ီတို)...................
ပုစြန္ေတြကိုေခါင္းခ်ိဳး၊ အခြံခြါ ၊ေခ်းထုတ္သန္.စင္ၿပီးရင္ဆား
( သတိၿပဳရန္ ။ ။ ပုစြန္ေတြခြြါၿပီးမွ..ေရၿပန ္ေဆးပါက..အခ်ိဳဓါတ္ဆုံးရွဳံ းပါတယ္ )
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအဆင္သင့္ၿဖစ ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့...ပူေနတဲ့ဒယ ္အိုးတစ္လုံးမွာ
ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ.ခ်င္းကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္ဆ ီသတ္ပါ...။
ထို.ေနာက္ၾကက္သြန္နီကိုေပါင ္းထည့္ၿပီး...အနည္းငယ္ႏြမ္း လာလွ်င္..ငရုတ္
ၾကမ္းမွဳန္.ကိုထပ္ေပါင္းထည္ ့ပါ..။
ခ်က္ခ်င္းပုစြန္ကိုထည့္ၿပီး ..သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္၊ ခရုဆီ ၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအဆင္သင့္ၿဖစ
ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ.ခ်င္းကို နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္ႏွင့္ဆ
ထို.ေနာက္ၾကက္သြန္နီကိုေပါင
ၾကမ္းမွဳန္.ကိုထပ္ေပါင္းထည္
ခ်က္ခ်င္းပုစြန္ကိုထည့္ၿပီး
သံပုရာရည္တို.ၿဖင့္အရသာသြင္ းပါ...။မီးအရွိန္ကိုၿမွင့္တ င္ၿပီး ၃မိနစ္ခန္.ေၾကာ္ေပးပါ။
ပုစြန္ေတြပာာအရသာေတြစုပ္ယူၿ ပီးေရအနည္းငယ္ခမ္းေၿခာက္သြာ းလွ်င္ပန္း
ငရုတ္ပြနဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို. ကိုၿဖည့္စြက္ပါ...။
မိမိႏွစ္သက္ေသာအရသာၿပည့္စုံ ၿပီဆိုရင္ေတာ့..
ပုစြန္ေတြပာာအရသာေတြစုပ္ယူၿ
ငရုတ္ပြနဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို.
မိမိႏွစ္သက္ေသာအရသာၿပည့္စုံ
နံနံပင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးၿဖဴးထည့္ၿပ ီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါသည္...။