ကကတစ္ငါး(အလတ္အရြယ္)....... .............၂ ေကာင္
ၿပည္ၾကီးငါး............... .......................... ..၃၀ က်ပ္သား
ပုစြန္အလတ္အရြယ္........... ......................၃၀ က်ပ္သား
မာလာပာင္းအႏွစ္............ .......................၁ ထုပ္
မာလာေခါက္ဆြဲ.............. .......................၁၀ က်ပ္သား
မာလာေကာ္ၾကည္ေခ်ာင္း....... ..................၁၀က်ပ္သာ း
ၾကြက္နားရြက္မွဳိၿခာက္..... .........................၅ က်ပ္သား
ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္.......... .......................... ၅ က်ပ္သား
စပါးလင္................... .......................... ..၂ေခ်ာင္း
၀ွါးေၾကာင္းေစ့............ .......................... ..၁ ဇြန္း(ထမင္းစား)
ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴ............... ..................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း............. .......................... ..(၅) ေတာင့္
ငါးငံၿပာရည္............... .......................... ..၅ ဇြန္း( ထမင္းစား )
ပာင္းခတ္မွဳန္. .......................... ..............၁ ဇြန္း(.......။.......)
ရွလကာရည္.................. ........................၃ ဇြန္း(........။.......)
ရွမ္းနံနံ................. .......................... ......၁စည္း
ကန္စြန္းရြက္.............. .......................... ..၁စည္း
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.) ေငြနွင္းမွိဳ.............. .........အနည္းငယ္
မာလာပာင္းခ်က္ဖို.စတင္ၿပီဆိ ုတာနဲ. ..မာလာေခါက္ဆြဲေခ်ာင္း၊ မာလာေကာ္
ေခ်ာင္း ၊ ၾကက္နားရြက္မွိဳ၊ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္ စတာေတြကို သီးသန္.စီေရ၀
ေအာင္စိမ္ထားေပးရပါမယ္....။
ကကတစ္ငါးကို....သန္.စင္ေဆးေ ၾကာၿပီး(၃) ပိုင္းပိုင္းကာအရသာအနည္းငယ္ နဲနယ္ထားေပးပါ။
ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုလည္းသန္.စင္ေဆ းေၾကာထားပါ။
၀ွါးေၾကာင္းေစ့ကို.မီးေအးေအ းေလးနဲ.အနည္းငယ္ေလွာ္ၿပီးမည ွက္တညွက္
ေလးေထာင္းပါ။ ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္းေထာင္းပါ ။
စပါးလင္အၿဖဴေရာင္အပိုင္းကို ဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထာ းပါ။ရွမ္းနံနံကို၁လကၼ
ေလာက္ၿဖတ္ၿပီး..ကန္စြန္းရြက ္ေတြကိုလည္း..သန္.စင္ထားပါ။
ေကာက္ရိုးမွိဳ (သို.) ေငြႏွင္းမွိဳေတြကိုလည္းသန္. စင္လွီးၿဖတ္ထားပါ။
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ.. ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီး..ေ ထာင္းထားတဲ့
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴအေရာကို.. ဆီသတ္ေပးပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္...မာလာ ပာင္းအႏွစ္ကိုေပါင္းထည့္ဆီသ တ္ကာ..
ေထာင္းထားေသာ၀ွါးေၾကာင့္ေစ့ ၊ စပါးလင္ဓါးၿပားရိုက္တို.ထည္ ့ကာဆီသတ္ေပးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုလ ည္းဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္..အရသာနယ္ထားေသာကက တစ္ငါးကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ၿပ ီး
ၿဖည္းညွင္းစြာေပးပါ။
ဒန္အိုးၾကီးၾကီးတစ္လုံးထဲသိ ု.ဆီသတ္ထားေသာအေရာကို..ၿပာင ္းေရႊ.ၿပီး
ေရတစ္၀က္ခန္.ထည့္ပါ. ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ရွလကာရည္တို.ၿဖင့္
အရသာသြင္းကာတစ္ပြက္ဆူေအာင္တ ည္ပါ။
ထို.ေနာက္မွဳိေၿခာက္ႏွင့္ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္တို.ကိုလည္ းထည့္ၿပီး..ငါးအသားေတြအနည္း ငယ္တင္းလာေအာင္..တည္ထားပါ။
ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုထပ္ေပါင္းထည့္ ၿပီးေနာက္..မာလာေခါက္ဆြဲေခ် ာင္း
ႏွင့္ မာလာေကာ္ေခ်ာင္းတို.ကိုထည့္ ပါ။
လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ၿဖည့္စြ က္ၿပီး..ပာင္းရည္က်ေနေအာင္မ ီးေအးေအးမွာအပူေပးထားပါ.။
ေနာက္ဆုံး..အရသာၿမည္းစမ္းၿပ ီးမွ..မွိဳ၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ရွမ္းနံနံတို.ေပါင္းထည့္
ၿပီးခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။
ၿပည္ၾကီးငါး...............
ပုစြန္အလတ္အရြယ္...........
မာလာပာင္းအႏွစ္............
မာလာေခါက္ဆြဲ..............
မာလာေကာ္ၾကည္ေခ်ာင္း.......
ၾကြက္နားရြက္မွဳိၿခာက္.....
ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္..........
စပါးလင္...................
၀ွါးေၾကာင္းေစ့............
ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ငရုတ္သီးစိမ္း.............
ငါးငံၿပာရည္...............
ပာင္းခတ္မွဳန္. ..........................
ရွလကာရည္..................
ရွမ္းနံနံ.................
ကန္စြန္းရြက္..............
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.) ေငြနွင္းမွိဳ..............
မာလာပာင္းခ်က္ဖို.စတင္ၿပီဆိ
ေခ်ာင္း ၊ ၾကက္နားရြက္မွိဳ၊ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္ စတာေတြကို သီးသန္.စီေရ၀
ေအာင္စိမ္ထားေပးရပါမယ္....။
ကကတစ္ငါးကို....သန္.စင္ေဆးေ
ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုလည္းသန္.စင္ေဆ
၀ွါးေၾကာင္းေစ့ကို.မီးေအးေအ
ေလးေထာင္းပါ။ ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္းေထာင္းပါ
စပါးလင္အၿဖဴေရာင္အပိုင္းကို
ေလာက္ၿဖတ္ၿပီး..ကန္စြန္းရြက
ေကာက္ရိုးမွိဳ (သို.) ေငြႏွင္းမွိဳေတြကိုလည္းသန္.
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴအေရာကို..
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္...မာလာ
ေထာင္းထားေသာ၀ွါးေၾကာင့္ေစ့
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုလ
ထို.ေနာက္..အရသာနယ္ထားေသာကက
ၿဖည္းညွင္းစြာေပးပါ။
ဒန္အိုးၾကီးၾကီးတစ္လုံးထဲသိ
ေရတစ္၀က္ခန္.ထည့္ပါ. ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ရွလကာရည္တို.ၿဖင့္
အရသာသြင္းကာတစ္ပြက္ဆူေအာင္တ
ထို.ေနာက္မွဳိေၿခာက္ႏွင့္ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္တို.ကိုလည္
ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုထပ္ေပါင္းထည့္
ႏွင့္ မာလာေကာ္ေခ်ာင္းတို.ကိုထည့္
လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ၿဖည့္စြ
ေနာက္ဆုံး..အရသာၿမည္းစမ္းၿပ
ၿပီးခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။