Pages - Menu

16 Apr 2014

ပင္လယ္စာမာလာပာင္း

ကကတစ္ငါး(အလတ္အရြယ္)....................၂ ေကာင္
ၿပည္ၾကီးငါး...........................................၃၀ က်ပ္သား
ပုစြန္အလတ္အရြယ္.................................၃၀ က်ပ္သား
မာလာပာင္းအႏွစ္...................................၁ ထုပ္
မာလာေခါက္ဆြဲ.....................................၁၀ က်ပ္သား
မာလာေကာ္ၾကည္ေခ်ာင္း.........................၁၀က်ပ္သာ
ၾကြက္နားရြက္မွဳိၿခာက္..............................၅ က်ပ္သား
ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္....................................၅ က်ပ္သား
စပါးလင္...............................................၂ေခ်ာင္း
၀ွါးေၾကာင္းေစ့........................................၁ ဇြန္း(ထမင္းစား)
ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴ.................................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.........................................(၅) ေတာင့္
ငါးငံၿပာရည္...........................................၅ ဇြန္း( ထမင္းစား )
ပာင္းခတ္မွဳန္. ........................................၁ ဇြန္း(.......။.......)
ရွလကာရည္..........................................၃ ဇြန္း(........။.......)
ရွမ္းနံနံ.................................................၁စည္း
ကန္စြန္းရြက္..........................................၁စည္း
ေကာက္ရိုးမွိဳ(သို.) ေငြနွင္းမွိဳ.......................အနည္းငယ္

မာလာပာင္းခ်က္ဖို.စတင္ၿပီဆိုတာနဲ. ..မာလာေခါက္ဆြဲေခ်ာင္း၊ မာလာေကာ္
ေခ်ာင္း ၊ ၾကက္နားရြက္မွိဳ၊ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္ စတာေတြကို သီးသန္.စီေရ၀
ေအာင္စိမ္ထားေပးရပါမယ္....။

ကကတစ္ငါးကို....သန္.စင္ေဆးေၾကာၿပီး(၃) ပိုင္းပိုင္းကာအရသာအနည္းငယ္နဲနယ္ထားေပးပါ။

ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုလည္းသန္.စင္ေဆးေၾကာထားပါ။

၀ွါးေၾကာင္းေစ့ကို.မီးေအးေအးေလးနဲ.အနည္းငယ္ေလွာ္ၿပီးမညွက္တညွက္
ေလးေထာင္းပါ။ ခ်င္း+ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုလည္းေထာင္းပါ

စပါးလင္အၿဖဴေရာင္အပိုင္းကိုဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထုံးခ်ည္ထားပါ။ရွမ္းနံနံကို၁လကၼ
ေလာက္ၿဖတ္ၿပီး..ကန္စြန္းရြက္ေတြကိုလည္း..သန္.စင္ထားပါ။

ေကာက္ရိုးမွိဳ (သို.) ေငြႏွင္းမွိဳေတြကိုလည္းသန္.စင္လွီးၿဖတ္ထားပါ။

ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီး..ေထာင္းထားတဲ့
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴအေရာကို..ဆီသတ္ေပးပါ။

အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္...မာလာပာင္းအႏွစ္ကိုေပါင္းထည့္ဆီသတ္ကာ..
ေထာင္းထားေသာ၀ွါးေၾကာင့္ေစ့၊ စပါးလင္ဓါးၿပားရိုက္တို.ထည့္ကာဆီသတ္ေပးပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုလည္းဓါးၿပားရိုက္ၿပီးထည့္ပါ။

ထို.ေနာက္..အရသာနယ္ထားေသာကကတစ္ငါးကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ၿပီး
ၿဖည္းညွင္းစြာေပးပါ။

ဒန္အိုးၾကီးၾကီးတစ္လုံးထဲသို.ဆီသတ္ထားေသာအေရာကို..ၿပာင္းေရႊ.ၿပီး
ေရတစ္၀က္ခန္.ထည့္ပါ. ငါးငံၿပာရည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ရွလကာရည္တို.ၿဖင့္
အရသာသြင္းကာတစ္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။

ထို.ေနာက္မွဳိေၿခာက္ႏွင့္ ပဲၿပားလိပ္ေၿခာက္တို.ကိုလည္းထည့္ၿပီး..ငါးအသားေတြအနည္းငယ္တင္းလာေအာင္..တည္ထားပါ။

ၿပည္ၾကီးငါး၊ ပုစြန္တို.ကိုထပ္ေပါင္းထည့္ၿပီးေနာက္..မာလာေခါက္ဆြဲေခ်ာင္း
ႏွင့္ မာလာေကာ္ေခ်ာင္းတို.ကိုထည့္ပါ။

လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ၿဖည့္စြက္ၿပီး..ပာင္းရည္က်ေနေအာင္မီးေအးေအးမွာအပူေပးထားပါ.။

ေနာက္ဆုံး..အရသာၿမည္းစမ္းၿပီးမွ..မွိဳ၊ ကန္စြန္းရြက္၊ ရွမ္းနံနံတို.ေပါင္းထည့္
ၿပီးခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More