ဖက္ထုပ္ရြက္.................. (၂၅) ရြက္
အရိုးထုတ္ၾကက္သား........၀. ၂၅ ကီလို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............... .... ၃ တက္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္............. ...၅ပင္ ( ပါးပါးလွီးထားပါ )
မုန္ညွင္းစိမ္း............ ........ ၁စည္း ( သန္.စင္ထားရန္)
ၾကက္ရိုး.................. ....... ၀.၅ ကီလို..။
ၾကက္ဥ..................... .... ၁လုံး
နံနံပင္................... ........အနည္းငယ္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ေၿပာင္းမွဳန္.............. .......၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္..........၂ ဇြန္း...( ......။...........)
ခရုဆီ..................... ...... ၁ဇြန္း..(.......။......... .)
ငရုတ္သီးစိမ္း............. ..... အနည္းငယ္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
သံပုရာသီး................. ..... ၂လုံး (ႏွစ္သက္သလိုလွီး)
ပထမဆုံးၾကက္ရိုးမ်ားကိုသန္. စင္ၿပီးခ်င္းေသးေသးတစ္တက္ရိ ုက္ၿပားၿပီးအိုးတစ္လုံး
တြင္ထည့္ၿပဳတ္ပါ..။ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖင္ ့အရသာသြင္းပါ..။စတင္ၿပဳတ္
ကတည္းက အၿမွဳပ္မ်ားကိုဇကာတစ္ခုႏွင္ ့စစ္ထုတ္ပါ.ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီး
မီးေအးေအးနွင့္တစ္ပြက္ဆူၿပဳ တ္ပါ။ ( ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္မွာပာင္းရည္ကၾက ည္လင္သန္.စင္
ေနရန္အေရးၾကီးပါသည္ )
ၾကက္သားကိုၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ ညွက္ေနေအာင္ရာၾကိတ္ၿပီး ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.၊ပဲငံၿပာရ ည္
ခရုဆီ၊ နံနံပင္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ၾကက္ဥ၊ ေၿပာင္းမွဳန္.တို.ၿဖင့္ေရာႏ ွယ္ပါ..။
ဖက္ထုတ္ရြက္အလည္တည့္တည့္မွာ ၾကက္သားကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းၿပည့္ၿပည့္ထည ့္ၿပီး
ဖက္ထုပ္ရြက္ထိပ္ဖက္၂ခုကိုၾက က္ဥနွင့္သုတ္လိမ္းၿပီထာင့္ခ ်ိဳးေခါက္ခ်ပါ...။
ေအာက္ေၿခေထာင့္စြန္း၂ ခုကို ၾကက္ဥသုတ္လိမ္းၿပီးတစ္ဖက္လိ မ္ေခါက္ခ်လိုက္ရင္....
တရုတ္ေရႊတုံးပုံ (သို.) ေလွပုံစံ ထုပ္ထားတဲ့ေသသပ္လွပတဲ့ဖက္ထု ပ္ပုံစံမ်ိဳးကိုရရိွပါတယ္
ထို.ေနာက္ေရေႏြးဆူဆူမွာၿပန္ ေပၚလာတဲ့အထိမုန္ညွင္းစိမ္းေ လးနဲ့ေရာၿပဳတ္ၿပီး..အသင့္
ရိွတဲ့ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုေလာင္းခ် ၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးၿဖဴး .ၾကက္သြန္ၿမတ္ေလးထည့္
ကာၾကိဳက္တတ္ရင္..ငရုတ္သီးစိ မ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ သံပုရာသီးလည္းညွစ္ထည့္သုံးၿ ပီး
သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္..။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............
မုန္ညွင္းစိမ္း............
ၾကက္ရိုး..................
ၾကက္ဥ.....................
နံနံပင္...................
ေၿပာင္းမွဳန္..............
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္..........၂
ခရုဆီ.....................
ငရုတ္သီးစိမ္း.............
သံပုရာသီး.................
ပထမဆုံးၾကက္ရိုးမ်ားကိုသန္.
တြင္ထည့္ၿပဳတ္ပါ..။ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖင္
ကတည္းက အၿမွဳပ္မ်ားကိုဇကာတစ္ခုႏွင္
မီးေအးေအးနွင့္တစ္ပြက္ဆူၿပဳ
ေနရန္အေရးၾကီးပါသည္ )
ၾကက္သားကိုၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္
ခရုဆီ၊ နံနံပင္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ၾကက္ဥ၊ ေၿပာင္းမွဳန္.တို.ၿဖင့္ေရာႏ
ဖက္ထုတ္ရြက္အလည္တည့္တည့္မွာ
ဖက္ထုပ္ရြက္ထိပ္ဖက္၂ခုကိုၾက
ေအာက္ေၿခေထာင့္စြန္း၂ ခုကို ၾကက္ဥသုတ္လိမ္းၿပီးတစ္ဖက္လိ
တရုတ္ေရႊတုံးပုံ (သို.) ေလွပုံစံ ထုပ္ထားတဲ့ေသသပ္လွပတဲ့ဖက္ထု
ထို.ေနာက္ေရေႏြးဆူဆူမွာၿပန္
ရိွတဲ့ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုေလာင္းခ် ၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးၿဖဴး .ၾကက္သြန္ၿမတ္ေလးထည့္
ကာၾကိဳက္တတ္ရင္..ငရုတ္သီးစိ
သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္..။