Pages - Menu

16 Apr 2014

ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္ ( Wonton Soup )

ဖက္ထုပ္ရြက္.................. (၂၅) ရြက္
အရိုးထုတ္ၾကက္သား........၀.၂၅ ကီလို
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................... ၃ တက္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္................၅ပင္ ( ပါးပါးလွီးထားပါ )
မုန္ညွင္းစိမ္း.................... ၁စည္း ( သန္.စင္ထားရန္)
ၾကက္ရိုး......................... ၀.၅ ကီလို..။
ၾကက္ဥ......................... ၁လုံး
နံနံပင္...........................အနည္းငယ္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ေၿပာင္းမွဳန္.....................၁ ဇြန္း ( ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္..........၂ဇြန္း...( ......။...........)
ခရုဆီ........................... ၁ဇြန္း..(.......။..........)
ငရုတ္သီးစိမ္း.................. အနည္းငယ္( ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
သံပုရာသီး...................... ၂လုံး (ႏွစ္သက္သလိုလွီး)

ပထမဆုံးၾကက္ရိုးမ်ားကိုသန္.စင္ၿပီးခ်င္းေသးေသးတစ္တက္ရိုက္ၿပားၿပီးအိုးတစ္လုံး
တြင္ထည့္ၿပဳတ္ပါ..။ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖင့္အရသာသြင္းပါ..။စတင္ၿပဳတ္
ကတည္းက အၿမွဳပ္မ်ားကိုဇကာတစ္ခုႏွင့္စစ္ထုတ္ပါ.ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္မီးေလွ်ာ့ခ်ၿပီး
မီးေအးေအးနွင့္တစ္ပြက္ဆူၿပဳတ္ပါ။ ( ဖက္ထုပ္ၿပဳတ္မွာပာင္းရည္ကၾကည္လင္သန္.စင္
ေနရန္အေရးၾကီးပါသည္ )

ၾကက္သားကိုၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ညွက္ေနေအာင္ရာၾကိတ္ၿပီး ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္.၊ပဲငံၿပာရည္
ခရုဆီ၊ နံနံပင္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ ၾကက္ဥ၊ ေၿပာင္းမွဳန္.တို.ၿဖင့္ေရာႏွယ္ပါ..။

ဖက္ထုတ္ရြက္အလည္တည့္တည့္မွာၾကက္သားကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္းၿပည့္ၿပည့္ထည့္ၿပီး
ဖက္ထုပ္ရြက္ထိပ္ဖက္၂ခုကိုၾကက္ဥနွင့္သုတ္လိမ္းၿပီထာင့္ခ်ိဳးေခါက္ခ်ပါ...။

ေအာက္ေၿခေထာင့္စြန္း၂ ခုကို ၾကက္ဥသုတ္လိမ္းၿပီးတစ္ဖက္လိမ္ေခါက္ခ်လိုက္ရင္....
တရုတ္ေရႊတုံးပုံ (သို.) ေလွပုံစံ ထုပ္ထားတဲ့ေသသပ္လွပတဲ့ဖက္ထုပ္ပုံစံမ်ိဳးကိုရရိွပါတယ္

ထို.ေနာက္ေရေႏြးဆူဆူမွာၿပန္ေပၚလာတဲ့အထိမုန္ညွင္းစိမ္းေလးနဲ့ေရာၿပဳတ္ၿပီး..အသင့္
ရိွတဲ့ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ကိုေလာင္းခ် ၊ ငရုတ္ေကာင္းေလးၿဖဴး .ၾကက္သြန္ၿမတ္ေလးထည့္
ကာၾကိဳက္တတ္ရင္..ငရုတ္သီးစိမ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထည့္၊ သံပုရာသီးလည္းညွစ္ထည့္သုံးၿပီး
သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္..။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More