ဒီပာင္းရည္က..စားေလ့မရိွရင္ေတာ့...မၾကိဳက္ဘူးလို.ေၿပာၾကတယ္....ခြ်ဲပ်စ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား......။
ေၿပာင္းဖူးသံဗူး.........(၂
မွာ sweet corn syrup ) လို.ေရးထားပါတယ္...။
ေၿပာင္းဖူးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုၿ
ဂဏန္းသား.............တစ္ထု
ခ်င္း.....................
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............(၁)
ၾကက္သြန္နီ..............(၁
ႏွမ္းဆီ...................
ေၿပာင္းမွဳန္..............
ၾကက္ဥ.....................
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္......(၂) ဇြန္း
ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္...... အနည္းငယ္
သၾကား ၊ငရုတ္ေကာင္း....အနည္းငယ္.
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္..............
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ တရုတ္နံနံ.....အနည္းငယ္( ေပါင္းၿပီးပါးပါးလွီး )
ပထမဆုံးဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..
မ်ားကိုလည္းထည့္ေပါင္းၿပီးဆ
ထို.ေနာက္ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥမ
တည္ခင္းဧည့္ခံၿပီဆိုရင္အေပၚ
16 Apr 2014
ေၿပာင္းဖူးႏွင့္ဂဏန္းသားေကာ္ရည္ပာင္းခ်ိဳ
Wednesday, April 16, 2014
Taunzalat
ပ်စ္ႏိူင္သလို..ပူေနတဲ့အခ်ိ န္မ်ိဳးဆို..ပါးစပ္လည္းအပူေ လာင္တတ္ေသးတယ္.တစ္ခါစားၿပီး ၿပီဆိုရင္ေတာ့....စြဲသြားေအ ာင္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြ..ေတာ္ေတာ ္မ်ားပါတယ္...။စမ္းၾကည့္ၾကရ ေအာင္ပါ...။ ) ဗူး ( ေၿပာင္းဖူးကိုၿခစ္ၿပီးအႏွစ္ လုပ္ထားတဲ့ပုံစံပါ...တံဆိပ္ ခစ္ၿပီးလဲသုံးလို.ရပါတယ္..။
အႏုအရင့္ေတာ့ေသခ်ာေလးေရြး၀ယ ္ဖို.လိုပါမယ္....။ ပ္ (၂၅၀) ဂရမ္ ..(၁) ဇြန္း (ထမင္းစား) အမွ်င္လွီး ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း) ) လုံး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း) ..(၁) ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ...(၂) ဇြန္း (ထမင္းစား) (၂) လုံး . ၁ လီတာ ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ ၊ ခ်င္းတို.ကိုေမႊးေနေအာင္ဆီသ တ္ပါ။ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္လည္းေပါင္းထ ည့္ပါ။ထို.ေနာက္ဂဏန္းသားမ်ာ းထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ...။ထိုအေရ ာကို ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အိုးထဲသို.ေလာင ္းခ်ၿပီး..ေၿပာင္းဖူး ူပြက္သည္အထိအပူေပးပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္၊ သၾကားငရုတ္ေကာင္းမ်ား
တို.ႏွ င့္အရသာၿဖည့္ပါ...။ ်ားကိုၿဖည္းညွင္းစြာေလာင္းထ ည့္ၿပီးအဆက္မၿပတ္ေမႊေပးပါ.. ေၿပာင္းမွဳန္.ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးအန ည္းငယ္ပ်စ္သြားေအာင္ဆြဲေပးပါ.. ...။ မွ..ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊တရုတ္နံန ံေလးၿဖဴးၿပီးဧည့္ခံႏိူင္ပါတ ယ္....။