Pages - Menu

16 Apr 2014

ေၿပာင္းဖူးႏွင့္ဂဏန္းသားေကာ္ရည္ပာင္းခ်ိဳ

ဒီပာင္းရည္က..စားေလ့မရိွရင္ေတာ့...မၾကိဳက္ဘူးလို.ေၿပာၾကတယ္....ခြ်ဲပ်စ္

ပ်စ္ႏိူင္သလို..ပူေနတဲ့အခ်ိန္မ်ိဳးဆို..ပါးစပ္လည္းအပူေလာင္တတ္ေသးတယ္.တစ္ခါစားၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့....စြဲသြားေအာင္ၾကိဳက္တဲ့သူေတြ..ေတာ္ေတာ္မ်ားပါတယ္...။စမ္းၾကည့္ၾကရေအာင္ပါ...။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား......။


ေၿပာင္းဖူးသံဗူး.........(၂) ဗူး ( ေၿပာင္းဖူးကိုၿခစ္ၿပီးအႏွစ္လုပ္ထားတဲ့ပုံစံပါ...တံဆိပ္
မွာ sweet corn syrup ) လို.ေရးထားပါတယ္...။
ေၿပာင္းဖူးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုၿခစ္ၿပီးလဲသုံးလို.ရပါတယ္..။ 
အႏုအရင့္ေတာ့ေသခ်ာေလးေရြး၀ယ္ဖို.လိုပါမယ္....။

ဂဏန္းသား.............တစ္ထုပ္ (၂၅၀) ဂရမ္
ခ်င္း.......................(၁) ဇြန္း (ထမင္းစား) အမွ်င္လွီး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ............(၁) ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္နီ..............(၁) လုံး (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ႏွမ္းဆီ.....................(၁) ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေၿပာင္းမွဳန္.................(၂) ဇြန္း (ထမင္းစား)
ၾကက္ဥ.....................(၂) လုံး
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္......(၂) ဇြန္း
ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္...... အနည္းငယ္
သၾကား ၊ငရုတ္ေကာင္း....အနည္းငယ္.
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္............... ၁ လီတာ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ တရုတ္နံနံ.....အနည္းငယ္( ေပါင္းၿပီးပါးပါးလွီး )

ပထမဆုံးဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ ၊ ခ်င္းတို.ကိုေမႊးေနေအာင္ဆီသတ္ပါ။ ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္လည္းေပါင္းထည့္ပါ။ထို.ေနာက္ဂဏန္းသားမ်ားထည့္ၿပီးဆီသတ္ပါ...။ထိုအေရာကို ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အိုးထဲသို.ေလာင္းခ်ၿပီး..ေၿပာင္းဖူး
မ်ားကိုလည္းထည့္ေပါင္းၿပီးဆူပြက္သည္အထိအပူေပးပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္၊ သၾကားငရုတ္ေကာင္းမ်ား
တို.ႏွင့္အရသာၿဖည့္ပါ...။

ထို.ေနာက္ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥမ်ားကိုၿဖည္းညွင္းစြာေလာင္းထည့္ၿပီးအဆက္မၿပတ္ေမႊေပးပါ..ေၿပာင္းမွဳန္.ကို ေရအနည္းငယ္ၿဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးအနည္းငယ္ပ်စ္သြားေအာင္ဆြဲေပးပါ.....။

တည္ခင္းဧည့္ခံၿပီဆိုရင္အေပၚမွ..ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊တရုတ္နံနံေလးၿဖဴးၿပီးဧည့္ခံႏိူင္ပါတယ္....။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More