Seafood Sauce
မ်ားနဲ.တြဲဖက္ႏိူင္သလို ၿပည္ၾကီးငါးသုပ္ ၊ ပုစြန္သုပ္စတာေတြမွာလည္းအသု ံး
ၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္..။
ငရုတ္သီးစိမ္း( အနီ+ အစိမ္း).............၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .......................... ....... ၅ တက္
နံနံပင္အၿမစ္.............. ...................အနည္းငယ ္
သံပုရာသီး................. ..................၁ လုံး
သံပုရာရည္................. .................၁ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္............... ...................၂ ဇြန္း
သၾကားရည္(အပ်စ္)........... .............၁ဇြန္း
နံနံပင္................... ......................အနည္ းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နံနံပင္အၿမစ္ေတြကို....ႏုပ္ ေနေအာင္စဥ္းပါ။
သံပုရာရည္ ၊ သၾကားရည္ ၊ ငံၿပာရည္တို.နဲ.ေရာေမႊေပးလိ ုက္ရုံပါ။
နံနံပင္ေတြကိုပါးပါးလွီးထည္ ့ပါ။
စားခါနီးမွ..သံပုရာသီးကိုအဖ တ္ေလးေတြပါေအာင္ညွစ္ထည့္ပါ။
ၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္..။
ငရုတ္သီးစိမ္း( အနီ+ အစိမ္း).............၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ..........................
နံနံပင္အၿမစ္..............
သံပုရာသီး.................
သံပုရာရည္.................
ငါးငံၿပာရည္...............
သၾကားရည္(အပ်စ္)...........
နံနံပင္...................
ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နံနံပင္အၿမစ္ေတြကို....ႏုပ္
သံပုရာရည္ ၊ သၾကားရည္ ၊ ငံၿပာရည္တို.နဲ.ေရာေမႊေပးလိ
နံနံပင္ေတြကိုပါးပါးလွီးထည္
စားခါနီးမွ..သံပုရာသီးကိုအဖ