Seafood Sauce
မ်ားနဲ.တြဲဖက္ႏိူင္သလို ၿပည္ၾကီးငါးသုပ္ ၊ ပုစြန္သုပ္စတာေတြမွာလည္းအသုံး
ၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္..။
ငရုတ္သီးစိမ္း( အနီ+ အစိမ္း).............၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ................................. ၅ တက္
နံနံပင္အၿမစ္.................................အနည္းငယ္
သံပုရာသီး...................................၁ လုံး
သံပုရာရည္..................................၁ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္..................................၂ ဇြန္း
သၾကားရည္(အပ်စ္)........................၁ဇြန္း
နံနံပင္.........................................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နံနံပင္အၿမစ္ေတြကို....ႏုပ္ေနေအာင္စဥ္းပါ။
သံပုရာရည္ ၊ သၾကားရည္ ၊ ငံၿပာရည္တို.နဲ.ေရာေမႊေပးလိုက္ရုံပါ။
နံနံပင္ေတြကိုပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
စားခါနီးမွ..သံပုရာသီးကိုအဖတ္ေလးေတြပါေအာင္ညွစ္ထည့္ပါ။
ၿပဳ ႏိူင္ပါတယ္..။
ငရုတ္သီးစိမ္း( အနီ+ အစိမ္း).............၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ..........................
နံနံပင္အၿမစ္..............
သံပုရာသီး.................
သံပုရာရည္.................
ငါးငံၿပာရည္...............
သၾကားရည္(အပ်စ္)...........
နံနံပင္...................
ငရုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ နံနံပင္အၿမစ္ေတြကို....ႏုပ္
သံပုရာရည္ ၊ သၾကားရည္ ၊ ငံၿပာရည္တို.နဲ.ေရာေမႊေပးလိ
နံနံပင္ေတြကိုပါးပါးလွီးထည္
စားခါနီးမွ..သံပုရာသီးကိုအဖ