Pages - Menu

17 Apr 2014

Jaew Sauce

 ဒါကေတာ့..ထိုင္းလို Jaew လို.ေခၚတဲ့ေဆာ့(စ္) ပါ....ဒီေဆာ့(စ္) ကိုအသားကင္မ်ားနဲ.အမ် ားဆုံးတြဲဖက္ပါတယ္....။


Jaew Sauce
*********

Shallot လို.ေခၚတဲ့ၾကက္သြန္နီအေသးလွီးၿပီး..........၁/၄ ခြက္
နံနံပင္+ရွမ္းနံနံ (ပါးပါးလွီး)..................................၁/၄ ခြက္
ပဒဲေကာအေၿခာက္မွဳ န္. ....................................ဇြန္း၀က္(ထမင္းစား)
ငါးငံၿပာရည္....................................................၁/၃ခြက္
သံပုရာသီး.....................................................၁ လုံး
Palm Sugar လို.ေခၚတဲ့ၾကံသကာအႏွစ္(သို.) သၾကား..၂ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆန္ေလွာ္မွဳန္. ...............................................၁ ဇြန္း(ထမင္းစား)
ငရုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္.(သို.) အစိမ္းမွဳန္. ................၁ဇြန္း

သၾကား(သို.) ၾကံသကာ ၊ပဒဲေကာအမွဳန္. ၊ငံၿပာရည္ ၊ သံပုရာရည္တို.ႏွင့္
ဦးစြာေမႊေပးပါ ။

ေနာက္ဆုံးမွ..ငရုတ္သီးမွဳန္. ၊ ဆန္ေလွာ္မွဳန္. ၊ နံနံပင္ +ရွမ္းနံနံ ၊ ၾကက္သြန္နီ
ေတြထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။

အရသာကို ခ် ဥ္ေသာ ၊ငံေသာအရသာဖက္ဦးတည္ေအာင္လိုတိုးပိုေလွ်ာ့ၿပဳ ၿပင္ပါ။
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More