ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
**********
ပဲၿပား...................( ၃) တုံး ( ၄ စင္တီမီတာအရြယ္ေလးမ်ားတုံးထ ားပါ)
ၾကက္သြန္နီ...........(၂) လုံး( ၁စင္တီမီတာႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........(၅) တက္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........(၁) လုံး( ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ပန္းငရုတ္ပြ...........(၁) လုံး( ပဲၿပားအရြယ္လွီး)
ဂ်ဳံမွဳန္. ................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.........(၃) ေတာင့္( ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားရန္)
ပဲငံၿပာရည္.............အနည း္ငယ္
ပာင္းခတ္မွဳန္. ........အနည္းငယ္
ထိုင္းငရုတ္ဆီ..........အနည ္းငယ္
သံပုရာသီး................တ စ္ၿခမ္း
ငရုတ္ေကာင္းေစ့..... ဇြန္း၀က္(ေလွာ္ၿပီး..ခပ္ၾကမ ္းၾကမ္းေထာင္း)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္........(၃)ပင ္ ( ခပ္သးေသးလီွးရန္)
တုံးထားတဲ့ပဲၿပားတုံးေလးေတြ ကိုဂ်ဳံမွဳန္.အနည္းငယ္ၿဖဴးၿ ပီးဆီပူပူမွာေပါေလာေၾကာ္ၿပီ းေရႊ၀ါေရာင္ရခ်ိန္မွာ..ဆယ္ယ ူဆီစစ္ထားပါ။
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာၾက က္သြန္နီ ၊ၿဖဴတို.ကိုဆီသတ္ၿပီး..အနံ့ ေမႊးလားလွ်င္....
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို.ထည့္ၿပီးဆ က္ေၾကာ္ပါ။
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ထိုင္းငရုတ္ဆီတို.ၿဖင့္အရသာ သြင္းပါ။
ထို.ေနာက္..သံပုရာရည္အနည္းင ယ္ဆမ္းၿပီး..ငရုတ္ေကာင္းမွဳ န္.မ်ားထည့္ပါ
ေနာက္ဆုံးၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးေ ပါင္းထည့္လိုက္ရင္...ေမႊးပ် ံ.ၿပီး...အရသာ
ရိွတဲ့သားသတ္လြတ္ပဲၿပားခ်ဥ္ စပ္ေၾကာ္ေလးရပါၿပီ....။သားသ တ္လြတ္စားသုံးသူမ်ားအတြက္
**********
ပဲၿပား...................(
ၾကက္သြန္နီ...........(၂) လုံး( ၁စင္တီမီတာႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.........(၅) တက္(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..........(၁) လုံး( ခပ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ပန္းငရုတ္ပြ...........(၁) လုံး( ပဲၿပားအရြယ္လွီး)
ဂ်ဳံမွဳန္. ................အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း.........(၃) ေတာင့္( ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားရန္)
ပဲငံၿပာရည္.............အနည
ပာင္းခတ္မွဳန္. ........အနည္းငယ္
ထိုင္းငရုတ္ဆီ..........အနည
သံပုရာသီး................တ
ငရုတ္ေကာင္းေစ့..... ဇြန္း၀က္(ေလွာ္ၿပီး..ခပ္ၾကမ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္........(၃)ပင
တုံးထားတဲ့ပဲၿပားတုံးေလးေတြ
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာၾက
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပန္းငရုတ္ပြ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို.ထည့္ၿပီးဆ
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.၊ ထိုင္းငရုတ္ဆီတို.ၿဖင့္အရသာ
ထို.ေနာက္..သံပုရာရည္အနည္းင
ေနာက္ဆုံးၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးေ
ရိွတဲ့သားသတ္လြတ္ပဲၿပားခ်ဥ္
တင ္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္..။