ငါးပိ...............၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ခရမ္းခ် ဥ္သီး....၃ လုံး( ၾကီးၾကီး၊ မွည့္မွည့္ )
ငရုတ္သီးစိမ္း....၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .....၇ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဇကာခံၿပီးမီးဖိုေပၚကင္(သို.) ေရအနည္းငယ္နဲ.ႏွဴ းေအာင္ၿပဳတ္
ပါ( မီးဖုတ္ၿခင္းကပိုေမႊးပါသည္)
ေရေအးစိမ္ ၊အေအးခံကာ ၊အခြံေတြႏႊာထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေရာၿပီးေလွာ္ပါ။
ငါးပိကို ဇြန္းၿပားေလးမွာကပ္ၿပီးမီးကင္ပါ။
ေရာေလွာ္ထားေသာငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ အေရာကိုစတင္ၿပီးညွက္ေအာင္
ေထာင္းပါ။
မီးဖုတ္ထားေသာငါးပိကိုေရာထည့္ၾကိတ္ေခ် ေပးပါ။ ႏွံ.သြားၿပီဆိုရင္ ၿပဳတ္ထား
ေသာ (သို.) မီးကင္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ထည့္ကာဖိေခ် ေပးပါ။
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္ပါးပါးလွီးကာ( ႏွစ္သက္ရင္) ၿဖဴ းေပးႏိူင္ပါတယ္..။
ငရုတ္သီးစိမ္း....၁၅ ေတာင့္ခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ .....၇ တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဇကာခံၿပီးမီးဖိုေပၚကင္(သို.) ေရအနည္းငယ္နဲ.ႏွဴ းေအာင္ၿပဳတ္
ပါ( မီးဖုတ္ၿခင္းကပိုေမႊးပါသည္)
ေရေအးစိမ္ ၊အေအးခံကာ ၊အခြံေတြႏႊာထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုေရာၿပီးေလွာ္ပါ။
ငါးပိကို ဇြန္းၿပားေလးမွာကပ္ၿပီးမီးကင္ပါ။
ေရာေလွာ္ထားေသာငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ အေရာကိုစတင္ၿပီးညွက္ေအာင္
ေထာင္းပါ။
မီးဖုတ္ထားေသာငါးပိကိုေရာထည့္ၾကိတ္ေခ် ေပးပါ။ ႏွံ.သြားၿပီဆိုရင္ ၿပဳတ္ထား
ေသာ (သို.) မီးကင္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ထည့္ကာဖိေခ် ေပးပါ။
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္+နံနံပင္ပါးပါးလွီးကာ( ႏွစ္သက္ရင္) ၿဖဴ းေပးႏိူင္ပါတယ္..။