Pages - Menu

2 May 2014

ငါးခူႏွင့္သီးရြက္စုံဆန္ေလွာ္ဟင္း

ငါးခူ....................... ၂၅ က်ပ္သားတစ္ေကာင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ..............၃ တက္
ဆန္ေလွာ္မညွက္တညွက္....၃ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ေခြးေတာက္ရြက္
ၿပည္ပန္းညိဳ ရြက္
ဒန္.သလြန္ရြက္
ခရမ္းကေစာ္ခါးသီး.....အနည္းငယ္စီ
(မိမိႏွစ္သက္တဲ့ အနည္းငယ္သက္ေသာအရသာရိွတဲ့အရြက္ေတြလည္းထည့္ေပါင္းႏ္ူင္ပါတယ္)
ငါးငံၿပာရည္၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.


ပထမဆုံးငါးခူကို အက်ိအခြ်ဲ ေတြကုန္စင္ေအာင္..မန္က်ည္းရည္ ၿဖင့္ေဆးကာ
၃ ပိုင္း ပိုင္းကာငါးငံၿပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.တို.နယ္ကာၿပဳတ္ေပးပါ။

ဟင္းရည္ၾကည္လင္ေစရန္အၿမွဳပ္ေတြခပ္ထုပ္ပစ္ပါ။

ငါးအသားႏွဳးသြားၿပီဆိုရင္ေခတၱဖယ္ထုတ္ထားပါ။

ငါးၿပဳတ္ရည္ထဲသို. ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း ၊ ဆန္ေလွာ္မွဳန္.ေတြထည့္ပါ။

ငါးငံၿပာရည္(ဆား) ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. တို.ႏွင့္အရသာသြင္းပါ။

ဆန္ေလွာ္မွဳန္.အနည္းငယ္ႏွဳ းသြာၿပီဆိုရင္..ငါးကိုၿပန္.ထည့္ၿပီး..အသီးအရြက္
ေတြထည့္ ကာ ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ ။

( အရြက္ေတြ၀ါသြားေအာင္ထိအပူမေပးရန္သတိၿပဳပါ )
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More