Pages - Menu

29 Nov 2012

ၾကက္သြန္နီသည္ေသြးခဲမႈ မျဖစ္ေအာင္လုပ္ေဆာင္ေပးသည္ဟုဆို

ၾကက္သြန္နီသည္ ေသြးခဲေစမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပး ေသာေၾကာင့္ အစားအစာ မ်ားတြင္ ပံုမွန္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳသင့္ေၾကာင္း က်န္းမာေရး ဆရာဝန္တစ္ဦးကေျပာသည္။

ယင္းအတြက္ေၾကာင့္ ပံုမွန္ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း၊ ဆိုဒီယမ္သတၱဳ ဓာတ္ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ ရွိ ဆဲလ္မ်ားႏွင့္ အင္ဆူလင္ တံု႔ျပန္ ႏိုင္စြမ္းအား ကို ေကာင္းမြန္ေစတာ ေၾကာင့္ သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းေပး ႏိုင္ၿပီး ႏွလံုးေရာဂါအားေလွ်ာ့ခ်ေပး ႏိုင္ေၾကာင္းသိရွိရသည္။
 မ်ိဳးဆက္ပြားအဂၤါကို သန္ စြမ္းေစေၾကာင္း၊ ဆီးလမ္းေၾကာင္း ေဝဒနာမ်ား၊ ဝမ္းကိုက္ျခင္းမ်ားကို ကုသရာတြင္အထူး ေကာင္းမြန္ သည့္သဘာဝေဆးတစ္ခုျဖစ္ ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
 ထို႔အျပင္ ကြာစီတင္ဟုေခၚ သည့္ အပင္ထြက္ဖေလဗိုးႏြ်ိက္ ပါ ဝင္ေသာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအား ကိုျမႇင့္ေပးၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္းလည္းသိရွိ
ရ သည္။

ေနၿခည္

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More