Pages - Menu

6 Dec 2012

ဆန္လံုးညိဳ စားသံုးပါက ေသြးတိုး ႏွလံုး ေလျဖန္းေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္

မၾကာခင္က သုေတသန ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ားသည္ ဆန္လံုးညိဳ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေသြးတိုးႏွင့္ ႏွလံုး၊ ေလျဖန္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္မည္-ဟု ေျပာၾကားလိုက္သည္။

ဆန္လံုးညိဳသည္ ဆန္ျဖဴထက္ အမွ်င္ဓာတ္ ပိုမိုမ်ားျပီး ေသြးအဆီ တိုးျခင္းကို တိုက္ထုတ္ႏိုင္သည္။ ဆန္လံုးညိဳတြင္ ႏွလံုးကို ကာကြယ္ရန္အတြက္ ပရိုတင္းဓာတ္တမ်ိဳး ပါရွိသည္။ ယင္းဓာတ္သည္ ဆန္ကို ျဖဴေအာင္ ဖြပ္လိုက္ေသာအခါ ပါသြားႏိုင္သည့္အတြက္ ဆန္လံုးညိဳကို စားသံုးၾကရန္ ေဆးသိပၸံပညာရွင္ မ်ားက တိုက္တြန္းခဲ့ၾကသည္။

အေမရိကန္ျပည္ ဖယ္လာဒယ္(လ္) ဖီးယားျပည္နယ္၊ တန္ပယ္ယူနီဗာစီတီမွ ပေရာ္ဖက္ဆာ ဆာတိုရုအီဂူခ်ီက ဆန္လံုးညိဳဟာ ဆန္ျဖဴထက္ အားသာခ်က္ေတြ ရွိပါတယ္။ ေသြးတိုးနဲ႔ ေသြးေၾကာထူပိတ္လာျခင္း (ေသြးေၾကာေတြ မာေတာင့္လာျခင္း)ကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဆန္မွာ Sublager လို႔ ေခၚတဲ့ ပရိုတိန္းအလႊာဓာတ္ တမ်ိဳးပါ၀င္ပါတယ္။ ယင္းအလႊာဟာ ေသြးတိုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္-ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။
အကိုး။ ။ True News ဂ်ာနယ္ (၁၈-၅-၂၀၁၀) 
မင္းေစာထက္  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More