Pages - Menu

9 Dec 2012

ပုစြန္မရမ္းျပားခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ေသာက္

ပုစြန္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မ်ားကုိ ေခါင္းက အခြံမာခြာ၊ မစင္အိတ္ဖယ္ ထုတ္ပစ္ပါ။ 
ပီးရင္ ေနာက္ေက်ာကေန မစင္ေၾကာင္း ဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။
 ျပီးရင္ ၾကက္သားမႈန္႕အနညး္ငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္နဲ႕ ေရာနယ္ထားေပးပါ။

အုိးတစ္လံုး ေရ အသင့္အတင့္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
 အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ခ်င္းတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ 
ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ပါးပါးလီွးထားပါ။


မရမ္းျပားကုိ ေရေႏြးနဲ႕ ပြလာေအာင္ စိမ္ထားေပးပါ။ 
(မရမ္းျပားမရွိရင္ မထည့္ဘဲ သံပရာရည္ညွစ္ေသာက္ပါ။
 ကၽြန္မက အမွန္တကယ္ သံပရာရည္ညွစ္ထည့္ျပီး ေသာက္ခ်င္တာ၊ ဒါေပမယ့္ ဘုန္းၾကီးဆြမ္းဟင္းေလာင္း
ဖုိ႔လည္း ခ်က္တာမုိ႕ သံပရာသီးအလံုးလုိက္ထည့္ေပးလုိ႕လည္း မျဖစ္တာမုိ႕ မရမ္းျပားထည့္ရတာပါ)။


ေရေနြးပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ငံျပာရည္၊ ဆားအနညး္ငယ္၊ ၾကက္သားမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္၊ ပုစြန္ထည့္၊ ပါးပါးလွီးထားတာေတြထည့္၊ မရမ္းျပားေတြထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္၊ ဆူလာရင္ အရသာျမည္းျပီး ခ်လုိက္ရံုပဲ။ 
နံနံပင္ေလးအုပ္တာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေရွာက္ရြက္ေလးပဲျဖစ္ျဖစ္ ထည့္ေနာ္။
 စပါးလင္ရွိရင္/ၾကိဳက္တတ္ရင္ နည္းနည္းေလး လွီးျပီးထည့္လုိက္။


ခ်က္စားၾကည့္လုိက္ပါဦး ႕ ႕ ႕ လွ်ာလည္သြားမယ္ေနာ္ ႕ ႕႕

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More