Pages - Menu

3 Dec 2013

ၾကက္သားကင္နည္း

ဒီၾကက္သားကင္နည္းက..သာမာန္ရိုးရွင္းတဲ့ပုံစံပါပဲ.. အလြယ္တကူလုပ္စား
လို.ရတဲ့နည္းလမ္းေလးပါ။

ၾကက္သားကင္ ( ၅) ေယာက္စာ
*******************
အရိုးမပါေသာၾကက္ရင္ပုံသား....................၇၅က်ပ္သား
နံနံပင္ပင္စည္+ အၿမစ္..............................၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္ေကာင္းအၿဖဴေစ့..............................၂ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
နံနံေစ့...................................................၂ ဇြန္း(............။..........)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...........................................၅ တက္
ငါးငံၿပာရည္.............................................၃ ဇြန္း(ထမင္းစား)
ခရုဆီ.....................................................၂ ဇြန္း(......။......)
နႏြင္းမွဳန္. ................................................၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
အ၀ါေရာင္ပာင္းခ်က္မဆလာ..........................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား....................................................၂ဇြန္း( (.......။..........)
လိေမၼာ္သီး(သို.) ကမၺလာသီး.........................၁လုံး

ၾကက္သားေတြကို ၁လက္မ အရြယ္ေလာက္ေလးေတြတုံးထားပါ။

နံနံပင္အၿမစ္+ ပင္စည္ေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီး၊ ငရုတ္ေကာင္းေစ့ၿဖဴ ၊ နံနံေစ့၊
ၾကက္သြန္ၿဖဴတို.နဲ.ညွက္ေနေအာင္ေရာၾကိတ္ပါ။

ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးထဲမွာ..ၾကက္သားေတြကိုထည့္ၿပီး လိေမၼာ္သီး(သို.) ကမၺလာသီးကို ထက္၀က္ၿခမ္းၿပီးအရည္တြညွစ္ခ်ပါ။

ထို.ေနာက္၊ သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္၊ ခရုဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္.၊ အေ၀ါေရာင္ပာင္းခတ္
မဆလာမွဳန္.တို.ထည့္ၿပီး..ညွက္ေအာင္ၾကိတ္ထားတဲ့(၄) မ်ိဳးအေရာကိုထည့္
ကာ သမသြားေအာင္နယ္ေပးပါ.။

၁ နာရီခြဲ မွ ၂ နာရီခန္.ႏွပ္ထားၿပီးၿပီဆို ၀ါးတုတ္ခြ်န္ေလးမွာ..၄ ခု(သို.) ၅
ခုစီထိုးသီၿပီး..မီးေသြးဖို ( သို.) Griller မွာက်က္ေအာင္ကင္ေပးပါ။

မိမိႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးၿဖင့္သုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား fb

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More