Pages - Menu

22 Sept 2015

ပဲျပုတ္လုပ္နည္း

1...စားေတာ္ပဲ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ တခြက္ခြဲ ကို ေရေဆး၊ ေဆာ္ဒါ နည္းနည္းေလး ထည္႔ပီး တည ေရစိမ္ထားပါတယ္၊ မနက္ေရာက္ေတာ႔ ပြေနတာနဲ႔ ေရသြန္၊ ေရေဆး၊ ေရစိုအ၀တ္နဲ႔ ထုတ္ပီး ဇလံု ထဲထည္႔ပီး ေမွာင္တဲ႔ေနရာမွာ ထားပါတယ္။

2...တေန႔တခါ ႀကည္႔ပီး အစိုွဓာတ္လိုရင္ ေရအနည္းငယ္ ၿဖန္းေပးပါတယ္၊ ပထမရက္မွ အေညွာင္႔တုိေလးေတြ ၿပဴေနပါတယ္၊ ဒုတိယရက္မွာ ေတာ္ေတာ္ရွည္လာပီ..ေပါင္းဘို႔ သင္႔ေတာ္တဲ႔ အေနထားပါ။
3...မေပါင္းခင္မွာ ဘိတ္ကင္း ေပါင္ဒါ ၁ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ထည္႔႔ပီး သမေအာင္ ဖြဖြေလး ဇလံုကိုေလွ႔ေပးပါတယ္၊ နာရီ၀က္ေလာက္ နွပ္ထားပါတယ္၊
ေပါင္းမယ္ ဆိုေတာ႔ ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ (အပ်စ္) ၂ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းထည္႔ပါတယ္၊ ႀကံသကာ အမဲ ၁ လကၼ အရြယ္ ကို ထုေထာင္းပီး ၊ ဆား ၁/၂ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း နဲ႔ အတူ ထည္႔ေမႊေပးပါတယ္၊

4...အေပါက္ပါတဲ႔ ေပါင္းဇကာထဲ ပဲလံုးေလးေတြေၿပာင္းထည္႔၊ အေပၚကေန အ၀တ္ အုပ္ထားပီး ၊ ေရ တလကၼ အနက္ ထည္႔ထားတဲ႔ pressure cooker နဲ႔ ေပါင္းပါတယ္၊ အစမွာ မီးကို အၿမင္႔မွာ ထားပီး..ေရေငြ႔ ရႈးရႈး ထြက္လာေတာ႔ မီးကို low-medium ကို ေၿပာင္းလိုက္ပါတယ္။
5...အဲဒီက စလို႔ နာရီ၀က္ အခ်ိန္စမွတ္ထားပါတယ္၊ အခ်ိန္ၿပည္႔ေတာ႔ မီးပိတ္ပီး မီးဖိုေပၚမွာ ဆက္ထားတယ္၊ အပူေလွ်ာ႔သြားပီး ေႏြးသြားတဲ႔ အခ်ိန္ႀကမွ အဖံုးကို ဖြင္႔ပါတယ္..။
ပဲၿပဳတ္ အိအိ ေမႊးေမြး သံုးေဆာင္ရန္ အသင္႔ ပါရွင္..။
ႀကိဳတင္သိထားေစခ်င္တာေလးေတြ..
ပဲ အမ်ိဳးအစား၊ ပဲလတ္တာနဲ႔ နွစ္ခ်ိဳ႔ပဲ စတဲ႔ အေပၚမွာ မူတည္ပီး..ေရစိမ္ရတဲ႔ အခ်ိန္ကာလ အတိုအရွည္ ကြာတတ္ပါတယ္။
မိမိေနထိုင္ရာေဒသ မွာ ေ၇ကို ဘယ္လို mineral ေတြ ထည္႔ပီး ၿပဳၿပင္ထားသလည္း ဆို တာ အေပၚမူတည္ပီး..ဆားထဲ႔စိမ္ရၿခင္း၊ ဆိုဒါ ထည္႔ စိမ္ရၿခင္းမ်ား လိုအပ္တတ္ပါတယ္။ (အထူးသၿဖင္႔ အေအးပိုင္းေဒသမ်ား)
Pressure cooker အဖံုး ဘယ္ေလာက္လံုသလည္း၊ ေရေငြ႔ဖိအားကို ဘယ္ေလာက္မ်ားမ်ား ထိမ္းထားနိုင္လည္း ဆိုတာအေပၚမူတည္ပီး ေပါင္းတဲ႔ အခ်ိန္ကာလ အတိုအရွည္ ကြာတတ္ပါတယ္..။

အမ်ားၾကိုက္တဲ႔ ပဲျပုတ္လုပ္နည္း လဲရွယ္ လိုက္တယ္ေနာ္ ။
http://bit.ly/1EQM25N
Credit to meemeetofu





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More