စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္မွာ အေရးပါတဲ့
အာဟာရဓာတ္ေတြနဲ႔ ဗီတာမင္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ က်န္းမာသန္စြမ္းမႈကုိ ရရွိေစပါတယ္။
လတ္တေလာ ေလ့လာမႈေတြအရ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ကို ေသာက္တာက ဦးေႏွာက္ရဲ႕
လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ေသြးလွည့္ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၁။ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္မွာ
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ဖေလဗိုးႏြိဳက္နဲ႔ ရက္စ္ဗာရထေရာ တို႔အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။
ဒီအစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ႏွစ္မ်ဳိးစလံုးဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက မေကာင္းတဲ့
ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးတဲ့ အျပင္စိတ္ခ်မ္းသာမႈကို ရရွိေစကာ
ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အနီေရာင္နဲ႔ ခရမ္းေရာင္
စပ်စ္သီးထဲမွာပါတဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပမာဏဟာ အစိမ္းေရာင္ စပ်စ္သီးမွာထက္
ပိုမ်ားပါတယ္။
၂။ စပ်စ္သီးေဖ်ာ္ရည္က ေသြးတြင္း
မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
၃။ တက္ဖ္တကၠသိုလ္ရဲ႕
လတ္တေလာေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ကို ပံုမွန္ေသာက္တာက
ဦးေႏွာက္ရဲ႕လႈပ္ရွားမႈကို ေကာင္းမြန္ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။
၄။ တျခားေလ့လာမႈေတြအရ
ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာေရာဂါေတြ ခံစားေနရတဲ့လူနာေတြဟာ စပ်စ္သီးေဖ်ာ္ရည္ကို ပံုမွန္ေသာက္တာေၾကာင့္
အက်ဳိးေက်းဇူးရႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
၅။ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ဟာ
စြမ္းအင္ဆံုး႐ႈံးမႈကို ျပန္လည္ျဖည့္တင္း ေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ လန္းဆန္းတက္ၾကြမႈကို
ရရွိေစပါတယ္။ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ေနတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြဟာ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ ေသာက္တာေၾကာင့္
စြမ္းအားေကာင္းေစပါတယ္။
၆။ စိတ္ဖိစီးမႈ မ်ားေနသလား။
စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ ေသာက္လိုက္ရင္ ဖိစီးမႈေလ်ာ့က်ၿပီး လန္းဆန္းသြားပါလိမ့္မယ္။
၇။ ေသြးတြင္းကိုလက္စထေရာ
အဆင့္ျမင့္မားေနရင္ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔စဥ္ပံုမွန္ေသာက္ပါ။
၈။ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ကို
ပံုမွန္ေသာက္ေနသူေတြက ဝမ္းမွန္မွန္သြားေစၿပီး အသည္းနဲ႔အေရျပား က်န္းမာေရးကို
ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၉။ စပ်စ္သီးမွာပါတဲ့
ရက္စ္ဗာရထေရာဟာ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါရွိသူေတြမွာ amyloidal-beta peptides
အဆင့္ေလ်ာ့က်ေစတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၁ဝ။ စပ်စ္သီးမွာ ဘက္တီးရီးယား
ဆန္႔က်င္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိတာေၾကာင့္ ကူးစက္ပိုးဝင္မႈမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
၁၁။ စပ်စ္သီးမွာပါတဲ့
ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြ ကမ်က္စိအတြင္းတိမ္ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
Tip!
အဆင္သင့္ စပ်စ္သီးေဖ်ာ္ရည္မွာ သၾကားပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ စပ်စ္ေဖ်ာ္ရည္ကို
အမ်ားအျပားမေသာက္သင့္ပါ။
ျဖစ္ႏိုင္ရင္ လတ္ဆတ္တဲ့ စပ်စ္သီးကို မိမိဘာသာ
ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ၿပီး ေသာက္သံုးသင့္ပါတယ္။