ၾကံမဆိုင္ကို ဘယ္လိုခ်က္ခ်က္နွစ္သက္တဲ့သူေတြ
ရန္ကုန္ျပန္တိုင္း ဆိုင္မွာထမင္းစားရင္ ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳအျမဲမွာတယ္.. ကၽြန္မအတြက္ မပါမျဖစ္ အရည္ေသာက္တစ္ခြက္ေပါ့။
ၾကံမဆိုင္ လုပ္နည္း ကိုေတာ့ မမလု ဘေလာ့မွာ အေသးစိတ္ေသေသခ်ာခ်ာေရးျပ ရွင္းျပထားပါတယ္။
ကူးကူးကေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔ သိမ္းထားဖို႔အဆင္မေျပတာရယ္.. ကိုယ္တိုင္ အျမဲမခ်က္စားျဖစ္တာေၾကာင့္ Ruby Mart ကေန ဒီလိုအထုပ္ေလးေတြ ၀ယ္လာခဲ့တယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား အၾကာၾကီးခံတယ္.. အရမ္းလဲ လတ္ဆတ္တယ္။
ၾကံမဆိုင္ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳအတြက္
ၾကက္ရင္အံုသား အရိုးအသားပါ (Native chicken)
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္း၊
ဆားအနည္းငယ္
မႈိအမႈန္႕
နံနံပင္
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္
-
ၾကက္ရင္အံုသားကိုေရစင္စင္ေဆးျပီ
းအရိုးအသားပါ ငံျပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ျပီး က်က္ေအာင္ျပဳပ္ပါမယ္။ - ညက္ေအာင္ေထာင္းထားတ့ဲၾကက္သြန္ျ
ဖဴ၊နီ၊ဂ်င္းနဲ႔ငရုတ္သီးအနီေတာင္ ့ကို ထည့္ပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ဆက္တည္ပါ။ - ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
- ၾကံမဆိုင္ကိုအထုတ္ထဲကေဖာက္ပီး ေရေလးတစ္ေခါက္ေဆးလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ အေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ဟင္းရည္အိုးထဲထည့္ပါ..
- မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ႔ အခ်ိန္ယူပီးဆက္တည္ပါ... ၾကက္အရိုးသားအရသာရယ္..
ဟင္းရည္အရသာရယ္.. ၾကံမဆိုင္က စိမ့္ထြက္လာတဲ့အရသာရယ္..အကုန္ေ
ရာစပ္ပီ ဆိုရင္ေတာ့ မႈိမႈန္႔အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါမယ္.. နံနံပင္အုပ္ပါမယ္။