Pages - Menu

9 Dec 2012

ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႕ ၾကာဆံခ်က္


အရင္တုန္းကလည္း
ေရွာက္သီးသုပ္နည္းကုိ ေရးခဲ့ဖူးပါတယ္ေနာ္။ အခုတစ္ခါက စတုိင္လ္
တစ္မ်ဳိးေလးနဲ႕ သုပ္ေကၽြးမွာမုိ႕ အားေပးၾက ပါဦးလုိ႕ေနာ္။

လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
 ေရွာက္သီး၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊
ေက်ာက္ပြင့္မွ်င္မွ်င္ ေလးေတြ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္၊
ငါးပိစိမ္းစား၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ပဲမႈန္႕ အေလွာ္မႈန္႕၊ေျမပဲဆန္၊ ဆီ၊
ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။

ေဂၚဖီထုပ္က အဖတ္ေလးေတြကုိ ႏႊာျပီး ဆားေရေလးနဲ႕ နာရီ၀က္ေလာက္
စိမ္ထားျပီးမွ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီအခြံႏႊာျပီး ပါးပါးလွီး ေရေဆးျပီး
ေရစစ္ထား၊ ေက်ာက္ပြင့္ကုိ ေရေႏြးၾကက္သီးေႏြးရယ္ ဆားရယ္နဲ႕ စိမ္ေပးပါ။

ျပီးေတာ့မွ နာနာေဆးျပီး ေရညွစ္ေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။

ဆီခ်က္အတြက္ ၾကက္သြန္နီကုိပါးပါးလွီးျပီး ဆီခ်က္ေၾကာ္ေပးပါေနာ္။

 ျပီးရင္ဆီခ်က္ေတြကုိ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ဆယ္ယူထားျပီး က်န္တဲ့ဆီနဲ႕
ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္ ေလး ငါး ေတာင့္ေလာက္ကုိ ၾကြပ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ျပီး
ဆယ္လုိက္ျပီး ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ဆီေလးထဲ ငါးပိ
စိမ္းစားကြမ္းသီးလံုးေလာက္ထည့္ျပီး ဆီသတ္လုိက္ပါေနာ္။

ေျမပဲဆန္ကုိ ေလွာ္ျပီးေထာင္းေပးပါ၊ ျပီးရင္ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္ေၾကာ္ကုိ
ေထာင္းေပး၊ ပုစြန္ ေျခာက္ကုိေထာင္းေပး (တကယ္လုိ႕
ပုစြန္ေျခာက္နံ႕မၾကိဳက္တတ္တဲ့ေမာင္ႏွမေတြအတြက္ ဆုိရင္
ပုစြန္ေျခာက္ကုိေထာင္းျပီး ငါးပိစိမ္းစားဆီမသတ္ခင္မွာ
ထည့္ေၾကာ္ျပီးထည့္လုိ႕ ရတယ္ေနာ္)။

 ပဲမႈန္႕အေလွာ္မႈန္႕ေလးလည္းျပင္ထားေပးပါေနာ္။ ေရွာက္သီးကုိ ႏႊာ၊ မခါးရ ေလေအာင္ ေရထဲဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီးႏႊာ၊ ျပီးေတာ့ ေရွာက္သီးေတြကုိ ညွစ္ယူပါေနာ္။

အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ဇလံုတစ္လံုးထဲ အဆာပလာေတြအကုန္ထည့္နယ္၊
ဟင္းခ်ဳိမႈန္႕ မသံုးခ်င္တဲ့အတြက္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ရယ္၊
ငါးပိစိမ္းစားေလးရယ္ကဲထည့္ျပီးနယ္၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္ေၾကာ္ေထာင္းက
အေရာင္ရဲရဲေလးမုိ႕ ေမႊးေမႊးရဲရဲေလးျဖစ္ပါတယ္။

 ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းေလး ထည့္ေပးလုိ႕ ရပါတယ္ေနာ္။

အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေရွာက္သီးသုပ္ေလး ရပါျပီေနာ္။

ေရွာက္သီးသုပ္နဲ႕အတူတြဲဖက္စားဖုိ႕ကေတာ့ ၾကာဆံခ်က္ေလးေပါ့ေနာ္။

ၾကာဆံခ်က္နည္း ကုိလည္း ဒီလင့္ခ္ေလးေတြမွာ
http://lulucooking.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
http://lulucooking.blogspot.com/2007/08/blog-post_13.html
သြားျပီးၾကည့္ႏုိင္ပါတယ္ေနာ္။

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More