ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သား အရုိးအသားထဲကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖူေထာင္းျပီး အေရညွစ္ပါ။
ငံျပာရည္ထည့္္၍ ဆုပ္နယ္ပါ။
(ၾကက္အဖီသားကို အတုံးၾကီးၾကီး ျပုတ္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္)
ေရထည့္ျပီး ၾကက္သား အသားႏူးသည္အထိျပုတ္ပါ။
ၾကက္သား အသားႏူးသည့္အခါ
အုိးထဲမွဆယ္ယူ၍ အသားႏွြင္ပါ။
အရုိးကို ဆက္ျပုတ္ထားပါ။
ပဲမွ ုန္ ့အစိမ္းမွ ုန္ ့ ကို ေရေရာ၍ လက္ျဖင့္ ေဖ်ာ္ပါ။
ျပီးလ်ွင္
ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ၾကက္သားအိုးထဲသို ့ ပဲမွ ုန္္္ ့ေဖ်ာ္ရည္ကို ေလာင္းခ်ျပီး
ပဲမွ ုန္္္ ့မခဲသြားေအာင္ မၾကာခဏ ေမွြေပးပါ။
ေခါက္ဆြဲကို ျပုတ္ထားပါ။
ကြ်န္မတို ့
အညာမွာေတာ့ ပလာတာႏွင့္လဲ စားသံုးေလ့ရွိပါသည္။
ဟင္းရည္အုိးျပန္ဆူပြက္လာလွ်င္
ငံျပာရည္၊ဆား အေပါ့အငံ လိုသေလာက္ထည့္ပါ။
ေဂၚဖီကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီး၊
ၾကက္သြန္နီ နုတ္နုတ္လီွး၊ နံနံပင္နုတ္နုတ္လီွးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖူဆီခ်က္ေလးခ်က္ပါ။
ဟင္းရည္က်လ်ွင္ အသင့္စားသံုးႏိုင္ပါျပိၤ။
ေခါက္ဆြဲ၊ လွီးထားသည့္ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊
မွ်င္ထားသည့္ၾကက္သားႏွင့္ ဟင္းရည္ေရာသံုးစားသံုးလိုက္လွ်င္ အရသာထူးကဲသည့္ အညာေခါက္ဆြဲ တပဲြျဖစ္ေပသည္။
အခ်ဥ္ၾကိုက္သူမ်ားက သံပုရာသီးညွစ္၊ ငရုတ္သီးမွ ုန္းထည့္၍
ခပ္ျပင္းျပင္းစားသံုးၾကသလို
တုိ ့ဟူးေၾကာ္၊ မပဲေၾကာ္ႏွင့္လဲ အလြန္လိုက္ဘက္ပါသည္။
အမွတ္တမဲ့ဆိုလွ်င္အုန္းႏို ့ေခါက္ဆြဲနဲ ့ ခပ္ဆင္ဆင္တူသလိုရွိေပမယ့္ အရသာခ်င္းက
အေတာ္ကြာပါသည္။
(ေလႏုေအး blog မွေကာက္ႏုတ္တင္ျပခ်က္)
7 Dec 2012
အညာေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း
Friday, December 07, 2012
Taunzalat